Portal de Vídeos de l’Ajuntament de Lleida  

 

L’alcalde Fèlix Larrosa reorganitza el govern amb dues noves regidories i una nova agenda política
Lights off
Etiquetes: Fèlix Larrosa, agenda, política
< Aquest contingut requereix JavaScript i Macromedia Flash Player 10 o superior. Obtenir Flash

L’alcalde Fèlix Larrosa reorganitza el govern amb dues noves regidories i una nova agenda política
CanalPaeria
Vídeos: 542
Canals: CanalPaeria el 03-01-2019
Categories: Entrevistes amb l’Alcalde Lleida Promoció de la ciutat 
Reproduccions: 393
Duració: 00:01:28

L’alcalde Fèlix Larrosa reorganitza el govern amb dues noves regidories i una nova agenda política

L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, ha anunciat avui una reorganització del govern municipal per encarar amb força el tram final del mandat, que incorpora dues noves regidories i prioritzarà una agenda política que aposta pel compromís amb la memòria històrica, la promoció de la cultura i les indústries culturals, l’atenció social a joves i gent gran, la cooperació internacional, el civisme i la dinamització econòmica.

Nou govern

Des del punt de vista organitzatiu, Larrosa ha assenyalat que es crearà la regidoria de Coordinació Institucional, que es farà càrrec de les relacions institucionals, de la coordinació dels projectes transversals que durà a terme el govern i de la relació de la Paeria amb consorcis i entitats. La gestionarà la primera tinent d’alcalde, Montse Mínguez, que també passarà a ser portaveu del govern, sumant aquestes responsabilitats a les quals ja té ara com a regidora encarregada de les àrees de la Gestió dels Recursos Municipals, Economia, Hisenda i de les polítiques de Transparència.

L’altra nova regidoria, que assumirà Joan Queralt, serà l’Hàbitat Rural i la Sostenibilitat. Tindrà responsabilitat sobre totes les polítiques vinculades a l’Horta des de múltiples vessants, com són la seva dimensió social, humana i econòmica. Per tant, ha detallat Larrosa, assumirà competències com l’impuls de l’espai agrari, la gestió dels espais naturals, les activitats educatives i de divulgació de l’Horta, la promoció del paisatge natural, la planificació, gestió i seguiment del Mercat Central de Fruita i de totes aquelles qüestions relacionades amb la dinamització econòmica de l’Horta. També gestionarà totes les polítiques relacionades amb el Medi Ambient. Les competències en Planejament Urbanístic i d’Obres les mantindrà l’alcalde, en estreta col·laboració amb l’equip tècnic amb què ja treballava fins ara.

Nova agenda política

El paer en cap ha volgut remarcar també que el govern municipal impulsarà una nova agenda política que assumeix la tasca feta fins ara, però que també aposta per prioritzar de forma molt clara determinats àmbits. Un d’ells serà el de la memòria històrica, àrea en la qual s’actuarà amb valentia, ha afirmat Larrosa. El govern farà una consulta al Memorial Democràtic per conèixer els criteris a seguir sobre la denominació de carrers de la ciutat i sol·licitarà als tècnics d’aquest ens de la Generalitat acompanyament en la interpretació de les lleis de memòria històrica. Aquesta acció se sumarà als projectes en els quals ja treballa la Paeria en aquest àmbit i que l’alcalde ha volgut posar en relleu, recordant que “aquest govern i els seus predecessors han treballat forma important per la memòria històrica”.

La Paeria també posarà un especial èmfasi en la cultura, centrat especialment en la promoció de la petita i mitjana empresa del sector per fomentar les indústries culturals i la seva internacionalització amb noves línies de suport.

Pel que fa a la seguretat, la prioritat serà el pacte pel civisme, que s’obrirà a tot tipus d’entitats, col·lectius i partits polítics per tal que sigui un compromís per fer una ciutat millor i més endreçada on tothom es senti millor. A més, l’alcalde ha encarregat a la regidora de l’àrea, Sara Mestres, que d’acord amb el seu equip estableixi un nou model organitzatiu a la Guàrdia Urbana, que prioritzarà el reforç de les polítiques de seguretat de proximitat.

Des del punt de vista dels serveis socials, a banda de mantenir els serveis actuals, la prioritat serà l’atenció a la gent gran, amb projectes transversals que apostaran per l’ús de noves tecnologies per millorar la qualitat de vida; i pels joves, amb polítiques de formació adequada a les necessitats de les empreses de Lleida que permetin retenir el talent i iniciatives d’habitatge per facilitar l’emancipació juvenil.

La dinamització econòmica serà un altre dels àmbits a potenciar, amb la pròxima aprovació del Pla Estratègic de Comerç i la posada en marxa de l’Oficina de Captació d’Inversions industrials i comercials. L’objectiu és aconseguir una ciutat plena d’oportunitats, sostenible laboralment i econòmicament, d’acord amb els sectors empresarials.

També s’impulsaran noves accions de cooperació internacional, que contribueixin de forma activa afrontar el repte que suposa la immigració.

L’alcalde també ha volgut deixar clar que vetllarà especialment per una bona estructuració dels recursos humans municipals, a partir de l’estructuració de la Relació de Llocs de Treball, la promoció i la mobilitat laboral i els processos d’estabilitat. A més, ha anunciat canvis en les dinàmiques de comunicació del govern i els processos de participació per tal d’estar al costat de la ciutadania i escoltar les seves inquietuds i demandes.

Etiquetes relacionades

Fèlix Larrosa, gent gran Ajuntament,Paeria,Lleida,Canal Paeria,premsa,prensa,notícies,Premi Internacional Ciutat de Lleida,promoció Lleida,Fèlix Larrosa,Marc Marzenit,Albert Barqué-Duran,Mollerussa,The Zero Gravity Band,música i arts plàstiques en gravetat zero,gravetat zero,DJ,Rosa M. Calaf Paeria,premsa,prensa,notícies,Junta Seguretat,Fèlix Larrosa Conseller d’Interior,Fèlix Miquel Buch,Recursos Bombers,Recursos Mossos,Recursos bombers mossos,oposicions,dotacions mossos a Lleida,fets delictius,robatoris interior vehicle,Guàrdia Urbana,Mossos d’Esquadra,accidents amb ferits greus,peticions d’asil,fets delictius Lleida Paeria,premsa,prensa,notícies,Pardinyes,Arnald Solsona,Tragó Noguera,Barri Pardinyes,Obres al barri Pardinyes,Brigada Municipal d’Obres,Fèlix Paeria,premsa,prensa,notícies,Secà Sant Pere,Carrer Fontanelles,obres actuacions,millora la mobilitat,millora les voreres,ciutat confortable accessible,Fèlix Missatge pista poliesportiva Paeria,premsa,prensa,notícies,Lleida Llista,Rua del Llista,Hoquei sobre patins,Campions Europe Cup,Europe Cup Lleida,Copa Cers,Recepció Paeria,Fèlix Larrosa,Campions d’Europa,Andreu Tomàs,Lleida Llista Blava,WS Cup,Sarzana Paeria,premsa,prensa,notícies,Cappont,Institut Cappont,Nou institut Cappont,Ampes escoles Cappont,Frederic Godàs,Camps Elisis,Francesco Tonucci,Fèlix Paeria,premsa,prensa,notícies,Afanoc,Fèlix Larrosa,solidaritat,causes solidàries,Lorena Gómez,Antoni Tolmos,turó Seu Vella,Posa’t gorra,festa l’Afanoc,La Casa dels Xuclis,nens càncer Paeria,premsa,prensa,notícies,Escola Espiga,Dinar Marca Horta,Marca Horta,Productes l’Horta,Setmana l’Horta l’Escola,horts escolars,Fèlix Larrosa,Agnès Sendrós Àngel Ros, política, Catalunya Teatre Paeria,premsa,prensa,notícies,Sor Lucía Caram,Guadalupe Garino,Dones,8M,voluntariat social,dones voluntariat social,voluntariat,Candela Calle,Empar Rovira,Fèlix diàleg L’Horta com una prioritat política municipal Paeria Paeria,premsa,prensa,notícies,Casa Dibuix,Escola d’Art Leandre Cristòfol,Marta Pallarès,Fèlix Larrosa,tallers Dibuix,Casa Dibuix Centre Històric,Activitats Dibuix,tallers web series,tallers retrats fotogràfics,tallers d’stop motion,estampació motlles Paeria,premsa,prensa,notícies,Montserrat Canals,Fèlix Larrosa,Clot Granotes,Barri Clot,Barri Clot Granotes,Plaça El Granotes,Programa Anònimes,Casal Dona jornada agraria comunitària PAC agenda,
Url:
Embed:
Add To Technorati Add To Del.icio.us Digg This Video Add To Reddit Stubmle This Video
L’Horta és vida. Jordi...
EBM VAILET – CURS...
Paeria Jove. Servei...
Missatge del professorat...
Vídeo 4: Instrument PIME -...
GRAFIT
Ros reclama consens...
Ciutadania europea: drets i...
Campanya “Treu les...
Vídeo “MaristCurt”...
La Paeria vetlla pel bon...
L’alcalde Larrosa remarca...
Curs de fotografia als...
Cobla dels joglars -...
EBM BORDETA - CURS...
Garrick - Tricicle
La Paeria fa balanç del...
Cantata infantil “En el...
Lleida, Seu Vella
EBM ALBARÉS - CURS...


Powered By ClipBucket