Portal de Vídeos de l’Ajuntament de Lleida  

 

Lleida atreu 500.000 persones en un maig festiu de gran impacte econòmic a la ciutat
Lights off
Etiquetes: maig festiu econòmic
< Aquest contingut requereix JavaScript i Macromedia Flash Player 10 o superior. Obtenir Flash

Lleida atreu 500.000 persones en un maig festiu de gran impacte econòmic a la ciutat
CanalPaeria
Vídeos: 542
Canals: CanalPaeria el 18-06-2018
Categories: Lleida Participació Promoció de la ciutat 
Reproduccions: 825
Duració: 00:01:53

Lleida atreu 500.000 persones en un maig festiu de gran impacte econòmic a la ciutat

Lleida ha tingut un mes de maig de màxima activitat festiva, que ha aplegat a la ciutat, al voltant de mig milió de persones, per gaudir de celebracions i activitats culturals com l’Aplec del Caragol, la Festa Major, la Fira de Titelles i la Festa dels Moros i Cristians. Segons ha explicat aquest matí l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, aquestes activitats, junt amb d’altres importants com el Campionat d’Espanya de bàsquet en categoria cadet, ha tingut un impacte econòmic molt positiu a la ciutat, amb especial repercussió en l’hostaleria, el comerç i la indústria cultural.

L’Aplec, amb uns 200.000 visitants a més dels 13.500 penyistes, i la Festa Major, que va comptar amb la participació de 110.000 persones, han estat els esdeveniments amb major impacte, però també han tingut una forta repercussió la Fira de Titelles, amb 40.000 espectadors, i la Festa de Moros i Cristians, amb uns 20.000. L’alcalde Ros ha destacat la importància de potenciar l’Aplec i el seu posicionament dins el mercat estatal de turisme urbà d’esdeveniments de cap de setmana.

Els hotels de la ciutat han tingut una ocupació mitjana del 80% durant aquest mes, amb una despesa directa dels visitants d’1,8 milions d’euros només en aquest concepte, que s’amplia aproximadament fins als tres milions si es tenen en compte les altres despeses, han explicat l’alcalde i el tinent d’alcalde i regidor de Promoció de la Ciutat, del Comerç, del Turisme i de l’Ocupació i l’Emprenedoria, Rafael Peris.

El paer en cap també ha remarcat el fort augment de visites que registra en aquest 2018 el principal element patrimonial de la ciutat, el Turó de la Seu Vella, que està immers en la cursa per ser declarat Patrimoni Mundial per la Unesco. Entre gener i maig hi han passat, entre usuaris i visitants, 45.742 persones, un 22% més que l’any anterior. El maig ha estat especialment positiu, amb 15.603 visitants i un increment del 37% respecte el maig de 2017.

El tinent d’alcalde Rafael Peris, ha assenyalat altres dades d’interès, com l’important nombre de visitants a l’oficina de Turisme de Lleida del carrer Major, que durant el mes de maig ha atès a 3.604 persones, amb un especial impacte en el cap de setmana de la Fira de Titelles (492 visitants) i el de l’Aplec (406). Quant al Castell dels Templers, durant el mes de maig ha rebut 1.275 visitants. A més, també tenen cada cop més èxit les visites guiades que s’organitzen els caps de setmana per donar a conèixer els atractius de la ciutat.

Turisme de Lleida potencia els Press Trips

Turisme de Lleida està apostant per promoure la presència a Lleida de periodistes de mitjans especialitzats en les activitats culturals i festives de la ciutat de Lleida, ha explicat Peris.

Per aquest motiu durant el mes de maig han visitat la ciutat: 4 periodistes de revistes especialitzades en el món dels titelles coincidint amb la Fira de Titelles, fet que ha permès que la Fira hagi tingut un protagonisme evident a la Revista Galega de Teatro, a Putxinel·li, al Titeresante i al Recomana.cat; el blogger indi Suprio Bose, especialista en captar productes turístics atractius, va participar en la Festa Major, amb una especial dedicació a la Batalla de Flors; per la Festa de Moros i Cristians, en col·laboració amb l’Agencia Catalana de Turisme, van ser 8 els periodistes de diferents mitjans que van “vendre” la festa a països europeus de l’est; també es va fer un reportatge a la revista “Descobrir Catalunya” del mes de maig, una de les principals revistes de turisme a Catalunya amb un tiratge al voltant dels 20.000 exemplars, amb 10 pàgines dedicades a la Festa de Moros i Cristians; per l’Aplec del Cargol, a banda del Canal Cocina, també es va comptar amb el seguiment del periodista Chris Osburn del City AM de Londres (un diari amb una tirada de 400.000 exemplars); també es va donar cobertura al periodista Pedro Madera perquè inclogui el castell de Gardeny dins del projecte de Mototurisme al mercat espanyol, amb el suport de la revista Marca Motor; i s’ha convidat a la ciutat dos periodistes de la revista Catalunya Cristiana.

Turisme de Lleida s’ha preocupat que tots aquests periodistes hagin fet dues visites estratègiques a banda de la seva feina: la Seu Vella i el castell Templer, com a mínim.

Per últim, el patronat municipal de Turisme també manté la seva presència en fires importants per promoure l’atractiu de la ciutat, com B Travel i Mercat de les Escapades, celebrades recentment a Barcelona.

Etiquetes relacionades

Url:
Embed:
Add To Technorati Add To Del.icio.us Digg This Video Add To Reddit Stubmle This Video
Museu de l’Aigua
EBM RONDA - CURS 2019/2020...
Comerç Zona Alta de Lleida
Larrosa: “Amb les Festes...
Programa: Tribuna a La...
Serem aurora - Rabadàb...
Ple ordinari de Maig 2016 -...
Guia per a dones en...
Carnaval 2018 a Lleida
Programa d’higiene i...
Lleida, reconeguda per la...
Curs de fotografia als...
EBM ALBARÉS. CURS...
Parc Científic de Lleida,...
Càpsules d’innovació...
Càpsules d’innovació...
Ros: “La sentència del...
Ús de les xarxes socials a...
Garantit el finançament...
Lleida viu l’eufòria...


Powered By ClipBucket