Portal de Vídeos de l’Ajuntament de Lleida  

 

La Paeria presenta un projecte pioner per participar en el destí dels pressupostos d’inversions
Lights off
Etiquetes: projecte pioner
< Aquest contingut requereix JavaScript i Macromedia Flash Player 10 o superior. Obtenir Flash

La Paeria presenta un projecte pioner per participar en el destí dels pressupostos d’inversions
CanalPaeria
Vídeos: 542
Canals: CanalPaeria el 02-02-2018
Categories: Educació Lleida Participació 
Reproduccions: 680
Duració: 00:01:40

La Paeria presenta un projecte pioner per participar en el destí dels pressupostos d’inversions

L’alcalde Àngel Ros ha presidit aquest migdia la presentació del procés participatiu que seguirà l’Ajuntament de Lleida per consultar a la ciutadania sobre obres i inversions a executar enguany en els barris de la ciutat, seguint l’acord dels pressupostos municipals. Aquest projecte pioner a l’Ajuntament de Lleida ha estat possible per l’esmena als pressupostos del grup de C’s, que establia la necessitat de posar en marxa un procés participatiu per a consultar a la ciutadania el destí d’una part dels pressupostos d’inversions de la Paeria.

El paer en cap ho ha fet en una roda de premsa, acompanyat dels tinents d’alcalde de Recursos Municipals i de Participació, Montse Mínguez i Joan Gómez, respectivament, així com la presidenta de Ciutadans, Ángeles Ribes, i els regidors José Luis Osorio i José María Córdoba, ja que la proposta d’incorporar l’esmena en els pressupostos va ser inicialment d’aquest grup.

L’alcalde Ros ha animat els ciutadans a presentar projectes de ciutat que il·lusionin al conjunt de lleidatans i lleidatanes. El tinent d’alcalde de Participació, Joan Gómez, ha estat l’encarregat d’explicar els objectius i la metodologia del projecte, que contempla un milió d’euros en els comptes municipals, sobre els quals podran decidir els lleidatans i lleidatanes de més de 16 anys.

Gómez ha recordat que la Paeria ja ha consultat a la ciutadania en altres moments sobre temes claus i ha citat la retirada de línies d’alta tensió, el cobriment de les vies o el futur de la plaça del Clot de les Granotes, per dir que aquests processos participatius enforteixen la legitimitat de l’Ajuntament com a institució.

Per dur a la pràctica aquest projecte participatiu, a partir del 30 de març i fins al 4 de maig, es mantindran reunions informatives en diverses zones de la ciutat per explicar les diferents fases del procés, tant de presentació d’assumptes per part de veïns i entitats, així com la seva deliberació. Tot seguit, s’obrirà una segona fase de debats, des del 16 de maig fins al 29 de juny, en els diferents Consells Territorials de Zona o de Barri, que és l’eina participativa per excel·lència, ja que és on també hi ha representació de tots els grups polítics municipals que vulguin participar, segon el tinent d’alcalde Gómez. Per poder fer efectiu aquest procés, s’ha dividit la ciutat segons els 14 consells territorials de barri, a més de Sucs i Raimat. La fase de recollida de propostes es farà des del 30 de març fins al 30 de juny.

L’endemà, l’1 de juliol començarà la selecció final de les propostes, a càrrec de la Comissió Tècnica de Valoració, que serà l’encarregada de comunicar el 14 de juliol quines han estat validades, la convocatòria de la consulta i l’inici d’una campanya informativa sobre aquesta.

En aquesta selecció final hi haurà projectes de dos tipus, els que tinguin un cost inferior als 50.000 euros i els que sobrepassin aquest import. D’aquests darrers, els nomenats de grans de ciutat, se n’aprovaran entre 1 i 4, els que donin els 200.000 euros consignats en el milió dels pressupostats participatius. Els altres 800.000 € són els que permetran aprovar tants projectes com siguin possibles, de menor quantia de 50.000 €. Quan a l’elecció d’aquests esmentats projectes es tindrà en compte que les 14 zones o districtes de la ciutat, més les dues EMD (Sucs i Raimat) en siguin beneficiades d’almenys un cadascuna.

Per tot això, els electors hauran de realitzar dues votacions per cadascun dels grups de projectes segons el seu import.

La consulta ciutadana, que s’ha pensat poder-la fer de dues maneres, de forma presencial i a través de votació electrònica, s’ha fixat des del 4 fins al 15 de setembre. La via electrònica permetrà fer-ho en aquest període, mentre que la presencial s’ha circumscrit del 12 al 15 de setembre en els diferents centres cívics. Balàfia, Pardinyes i Secà, el primer dia; Bordeta, Cappont i Magraners, el segon; Mariola, Ereta i Democràcia, el tercer, i Sucs, Raimat i Llívia, el darrer.

Per garantir el dret a la participació es facilitarà que la informació arribi a tota la ciutadania a través dels espais informatius i d’interacció participativa als llocs web de la paeria i de la Regidoria de Participació Ciutadana i de l’Oficina Municipal d’Atenció Ciutadana (OMAC); se situaran punts informatius l’OMAC, els Centres Cívics i opis a la via pública; es difondrà informació a través dels mitjans de comunicació i els propis de la Paeria, i es difondran fulletons informatius facilitant tots els detalls del procés participatiu.

Etiquetes relacionades

Url:
Embed:
Add To Technorati Add To Del.icio.us Digg This Video Add To Reddit Stubmle This Video
Congrés de relació...
Els alumnes de l’Escola...
Ple ordinari Paeria Febrer...
Ple ordinari de Gener - 8a...
La Paeria i BDigital...
Lleida s’omple de cultura...
L’alcalde Larrosa destaca...
Ple ordinari Paeria...
EBM RELLOTGE 2018/2019. La...
L’alcalde de Lleida,...
Dia Mundial de la Poesia en...
Ple ordinari Paeria Febrer...
EBM LA MITJANA 2017/2018....
Lleida expressa el dolor i...
La font de les Sirenes
Catalunya, Espanya i Europa...
Vídeo 1: Programa HORITZÓ...
S’inicien les obres de...
‘Granados, de París a...
La ciutat amb la mirada de...


Powered By ClipBucket