Portal de Vídeos de l’Ajuntament de Lleida  

 

Lleida aposta per la innovació tecnològica per combatre els robatoris de cable elèctric
Lights off
Etiquetes: Ajuntament,Paeria,Lleida,Canal Paeria,premsa,prensa,notícies,robatoris de cablejat de llum,sistema antirobatori,cablejat elèctric a Lleida,llums de la ciutat de Lleida,Guàrdia Urbana de Lleida,enllumenat públic a Lleida,LleidaLlum,robatoris de cable de llum,robatoris de cable de llum a Lleida
< Aquest contingut requereix JavaScript i Macromedia Flash Player 10 o superior. Obtenir Flash

Lleida aposta per la innovació tecnològica per combatre els robatoris de cable elèctric
CanalPaeria
Vídeos: 542
Canals: CanalPaeria el 25-06-2019
Categories: Lleida Promoció de la ciutat Tecnologia - Promoció 
Reproduccions: 346
Duració: 00:01:33

Lleida aposta per la innovació tecnològica per combatre els robatoris de cable elèctric

L’Ajuntament de Lleida, juntament amb l’empresa concessionària de l’enllumenat públic LleidaLlum, han presentat el nou sistema tecnològic antirobatori de cable elèctric de l’enllumenat públic que s’anirà implantant a tota la ciutat amb l’objectiu de disminuir els robatoris de cable que s’han produït darrerament en diversos barris de la ciutat.

L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, representants de la Guàrdia Urbana i tècnics de l’empresa LleidaLlum han realitzat una mostra del funcionament del nou sistema antirobatori de cable a la zona de Copa d’Or.

El paer en cap ha explicat que amb el nou sistema, quan es produeixi un tall de coure en l’enllumenat públic, s’avisarà de forma immediata a la Guàrdia Urbana. “Lamentablement hem de fer ús de la tecnologia per evitar robatoris i no per altres usos com el manteniment del servei”, ha destacat Larrosa. En aquest sentit, l’alcalde ha explicat que “l’any 2018 es van robar a Lleida més de 20 quilòmetres de cablejat i es van vandalitzar unes 240 llumeneres, uns fets que han suposat una considerable despesa econòmica per la ciutat -amb un cost aproximat de prop de 300.000 euros- i una pèrdua momentània d’un servei bàsic com és l’enllumenat públic”. “Cap ciutat del món es pot permetre anar reposant tot el cable que es roba”, ha conclòs Larrosa.

L’Ajuntament de Lleida actualment disposa de 25.000 punt de llums, 292 quadres de comandament i uns 1.000 kilòmetres de xarxa de cablejat d’enllumenat públic. Alguns dels elements que formen part de l’enllumenat públic es troben situats a la intempèrie, la qual cosa suposa un risc ja que són fàcilment accessibles. A causa d’aquesta facilitat d’accés, i donat l’elevat valor del coure en el mercat negre, el robatori de cablejat s’està intensificant i convertint en un problema, especialment per als ajuntaments.

El nou sistema antirobatori consisteix en un sistema tecnològic que emet un avís d’alarma en el moment que detecta, o bé el tall de qualsevol de les fases, neutra o terra, o l’intent de manipulació no desitjada dels elements d’un enllumenat públic. És destacable que el sistema funciona tant quan l’enllumenat es troba encès com apagat, ja que la majoria dels robatoris es cometen a la llum del dia.

Una vegada salti l’avís d’alarma per manipulació de cablejat de l’enllumenat elèctric, la Guàrdia Urbana rebrà un sms i un correu electrònic a la sala, que indicarà en quin quadre/dispositiu estan robant i els carrers que en poden quedar afectats. Els agents de la Guàrdia Urbana disposaran de mapes amb la ubicació detallada de cada quadre elèctric, per la qual cosa serà molt més fàcil pels agents delimitar la zona d’actuació dels lladres i poder-los enxampar més fàcilment.

Els avenços tecnològics també aniran acompanyats d’una substancial millora en el sistema de denúncies. En aquest sentit, la Guàrdia Urbana està treballant en la posada en marxa d’un sistema de denúncia immediata que permetrà activar els protocols d’actuació del cos policial més ràpidament. Una vegada l’empresa concessionària detecti el robatori, podrà avisar el responsable de denúncies de la Guàrdia Urbana de manera immediata a través d’un correu electrònic amb signatura digital especialment dissenyat per a tal efecte. La immediatesa de la denúncia permetrà iniciar les diligències corresponents i activar els protocols de robatoris amb força i permetrà iniciar, també, les actuacions que siguin necessàries per enxampar els autors dels fets.

Una altra mesura complementària serà la col·locació d’adhesius a les faroles de la ciutat com a mesura dissuasiva per avisar a la població que s’ha instal·lat un sistema antirobatori. També es preveu anar canviar, de manera progressiva, els diferents quadres elèctrics per uns amb diversos compartiments i més difícils d’obrir i manipular.

En un altre ordre de coses, el paer en cap ha anunciat també que quan s’hagin de renovar les lluminàries dels carrers de la ciutat es col·locaran per sota de les copes dels arbres amb l’objectiu de millorar la intensitat de la tecnologia led existent. L’objectiu és, segons l’alcalde, aconseguir evitar les pantalles opaques que generen els arbres florits, major qualitat de llum a la ciutat i major confort i sensació de seguretat per a la ciutadania.

Paeria - Ajuntament de Lleida

Etiquetes relacionades

Url:
Embed:
Add To Technorati Add To Del.icio.us Digg This Video Add To Reddit Stubmle This Video
Sr. Moisés Sobrino Motis,...
Ple ordinari Paeria...
ESTIU DE JOC 2016 –...
Mariola és nom de dona
Sessió de Carabasses a...
Presentació de la...
La Paeria estudiarà...
Garantit el finançament...
Un dia més fora de casa...
Ple ordinari de Febrer - 1a...
Ple ordinari de Maig de...
Larrosa: “Amb les Festes...
EBM PARDINYES – CURS...
Higiene i salut dental a...
Vídeo Confraria Casa de...
Vídeos corresponents a la...
El Centre Ocupacional...
Taller d’animació...
Lleida estrena la Llotja
MANOLO ESCOBAR


Powered By ClipBucket