Portal de Vídeos de l’Ajuntament de Lleida  

 

Vídeos d’homenatges per a l’acte de Sant Jordi del Consell Escolar Municipal 2015
Lights off
Etiquetes: Vídeos d’homenatges acte de Sant Jordi Consell Escolar Municipal 2015
< Aquest contingut requereix JavaScript i Macromedia Flash Player 10 o superior. Obtenir Flash

Vídeos d’homenatges per a l’acte de Sant Jordi del Consell Escolar Municipal 2015
educacio
Vídeos: 388
Canals: educacio el 02-06-2015
Categories: Educació Infància  
Reproduccions: 1090
Duració: 00:03:24

Vídeos d’homenatges per a l’acte de Sant Jordi del Consell Escolar Municipal 2015

Escola Esperança. 50è aniversari

Als anys 60, un grup de pares i mares amb fills amb discapacitat intel·lectual, lluitaven per a què els seus fills rebessin una educació com la resta de nois i noies de la seva edat.

El 6 de maig de 1963 es constitueix el “Patronato Benéfico Social de la Caja de Ahorros i Monte de Piedad Institución Esperanza” i s’adquireix un xalet modernista ubicat al barri de la Bordeta. Al curs 64-65 comença a funcionar l’escola amb la col·laboració del Dr. Cambrodí i l’antic personal de l’Instituto Pueris, amb l’impuls i guia del Sr. Josep Eritja i amb el Sr. Isidor Filella com a director. Més tard el centre va passar a dependre del Departament d’Ensenyament, fruit de l’acord entre La Caixa de Pensions, l’Ajuntament de Lleida i la Conselleria d’Ensenyament.

En l’època de la incorporació dels alumnes amb discapacitat a centres ordinaris, a l’Esperança s’aposta per iniciar un projecte d’integració, mitjançant el qual alumnes i docents del centre compartien continguts en algunes àrees a l’escola Joan Maragall. Aquest projecte, juntament amb la potenciació de l’escolaritat compartida, va suposar que una part de l’alumnat de l’Esperança podia compartir activitats amb nois i noies sense discapacitat.

En els últims 10 anys l’Esperança va iniciar un camí cap a la inclusió escolar. Especialistes del centre ofereixen orientació i suport als mestres amb alumnat amb necessitats educatives especials de centres ordinaris de Lleida. A partir del 2011 i davant l’increment preocupant d’alumnat amb trastorns del comportament, l’equip docent del centre participa en un projecte dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Lleida per donar resposta a les necessitats d’aquests alumnes.
Url:
Embed:
Add To Technorati Add To Del.icio.us Digg This Video Add To Reddit Stubmle This Video


Powered By ClipBucket