Portal de Vídeos de l’Ajuntament de Lleida  

 

Lleida inicia la recollida de residus porta a porta el proper 5 de novembre
Lights off
Etiquetes: residus, medi ambient
< Aquest contingut requereix JavaScript i Macromedia Flash Player 10 o superior. Obtenir Flash

Lleida inicia la recollida de residus porta a porta el proper 5 de novembre
CanalPaeria
Vídeos: 542
Canals: CanalPaeria el 04-01-2019
Categories: Educació Lleida Promoció de la ciutat 
Reproduccions: 469
Duració: 00:02:08

Lleida inicia la recollida de residus porta a porta el proper 5 de novembre

Lleida iniciarà el proper 5 de novembre una prova pilot de recollida de residus porta a porta (PaP) als barris de Ciutat Jardí i Vila Montcada, un sistema de recollida selectiva que consisteix a deixar els residus ben triats davant de la porta de casa, on les diferents fraccions de deixalles tenen uns dies i hores de recollida establerts per facilitar la tasca dels serveis municipals. En aquesta prova pilot hi participaran 1.400 domicilis i uns 2.972 habitants.

El nou sistema de recollida de residus farà desaparèixer la majoria de contenidors del barri, reduint els sorolls i les molèsties perquè hi haurà menys vehicles de recollida al carrer. A més a més, millorarà l’aspecte i la neteja dels carrers, places i espais públics i augmentarà els índex de reciclatge i la recuperació de residus a la ciutat. Amb la implantació d’aquest nou sistema de recollida de residus també es preveu un considerable estalvi econòmic en la gestió dels residus -el cànon de residus, els costos de tractament, els ingressos per selectiva, etcètera.

El paer en cap s’ha mostrat satisfet perquè, amb aquesta iniciativa, “Lleida avança cap a un model de ciutat més sostenible i avança també en una millora del paisatge”. “Volem situar Lleida en un espai d’excel·lència des del punt de vista de la gestió dels residus, volem una ciutat més verda i amb més qualitat de vida i confort per a tots els seus ciutadans i ciutadanes”. De fet, segons ha assenyalat el paer en cap “som la primera ciutat de Catalunya important que té un pla d’implantació de recollida de residus porta a porta”.

“L’èxit del projecte passa indispensablement per la complicitat i el compromís de tota la ciutadania”. “Apel·lo al civisme, el compromís i la responsabilitat de tots els lleidatans i lleidatanes en aquest projecte d’interès mutu”, ha destacat Larrosa.

El nou sistema de recollida de residus porta a porta estableix que les escombraries s’han de treure entre les 20 i les 22 hores dels dilluns, dimecres i divendres (inclosos els dies festius) davant de la porta de casa.

Els dilluns s’haurà de treure l’orgànica i el multiproducte; els dimecres, l’orgànica i el rebuig; i els divendres, l’orgànica i el multiproducte. També hi hauran bosses especials de sanitaris per aquells habitatges amb necessitats especials com bolquers o similars. Aquest tipus de productes, que s’han de llençar al rebuig, es podran treure tots els dies de recollida. La única fracció que continuarà com fins ara, en contenidors de carrer, serà el vidre.

Cal destacar que el cubell de l’orgànica i les bosses de rebuig portaran un xip identificatiu, que servirà per conèixer el funcionament del servei i avisar, si s’escau, els veïns i veïnes que no reciclin correctament. Un equip d’educadors faran el seguiment de totes les incidències que es produeixin.

Actualment, Lleida recicla de manera selectiva només el 30% dels residus, un percentatge encara allunyat dels objectius europeus, situats al voltant del 60%. Per assolir-los, Lleida vol imitar altres municipis catalans i europeus on fa anys que tenen instaurat, amb gran èxit, el sistema porta a porta.

La prova pilot, que ara s’inicia als barris de Ciutat Jardí i Vila Montcada, s’estendrà posteriorment a una zona de Balàfia i Pardinyes, Centre Històric i una zona de l’Horta.

Una vegada implantades les proves pilot es valoraran els resultats obtinguts i, si s’escau, es farà extensiu aquest nou model de recollida a tota la ciutat.

L’Ajuntament de Lleida inicia una campanya divulgativa entre els veïns i veïnes de Ciutat Jardí i Vila Montcada

L’Ajuntament de Lleida ha iniciat una campanya divulgativa entre els veïns i veïnes de Ciutat Jardí i Vila Montcada, amb visites informatives a tots els habitatges i assessorament personalitzat.

Tots els veïns i veïnes afectats pel nou sistema de recollida de residus porta a porta rebran la propera setmana una carta informativa explicant tot el procediment.

A partir del 8 d’octubre s’iniciaran les visites informatives i l’assessorament personalitzat a tots els habitatges, on es repartirà el kit del porta a porta, que inclou diferents elements per dur-ho a terme.

A més a més, per tal de conèixer amb més detall com funciona el porta a porta, s’han organitzat dues sessions informatives, que tindran lloc a l’Escola Ciutat Jardí els dies 16 i 30 d’octubre a les 19:30 hores.

També s’habilitarà un punt d’informació a l’Arborètum (Carrer Enric Farreny, 49), que romandrà obert del 18 d’octubre al 23 de novembre tots els dijous i divendres d’11 a 16 i de 17 a 20 hores de la tarda.

Per a obtenir més informació o resoldre tot tipus de dubtes sobre el nou sistema de recollida de residus porta a porta, la Paeria ha habilitat el correu electrònic info@portaaportalleida.com i el web sostenibilitat.paeria.cat/porta-a-porta. També estarà disponible el telèfon mòbil 671 336 865.

Etiquetes relacionades

Url:
Embed:
Add To Technorati Add To Del.icio.us Digg This Video Add To Reddit Stubmle This Video
Presentació a premsa del...
EBM RONDA - CURS 2019/2020...
El 13è MUD referma la seva...
Ple Municipal Extraordinari...
L’Animac més musical...
Lliurament dels premis del...
Vídeo Confraria Casa de...
Incorpora amb La Creu Roja
Ple ordinari de Març de...
Pare Joan Ribalta Balet...
CURSA DE PELUIXOS –...
Resum Ciutat Educadora -...
Visita a la Paeria del...
Representació de dansa per...
Eines per a l’autocura de...
Vespres en Vers 2016. “La...
Inici del procés per...
Fem Arxiu, Fem Ciutat –...
CIUTATS DE LA XARXA...
Ple ordinari Paeria...


Powered By ClipBucket