Portal de Vídeos de l’Ajuntament de Lleida  

 

Lleida posa en marxa una oficina per atreure inversions
Lights off
Etiquetes: Ajuntament,Paeria,Lleida,Canal Paeria,premsa,prensa,notícies,Invest In Lleida,Pärtel-Peeter Pere,Oficina d’Atracció d’Inversions,Inversions a Lleida,inversió empresarial a Lleida,negocis a Lleida,promoció de Lleida,Capitalitat de Lleida,GlobaLleida,Diputació de Lleida,Universitat de Lleida,Cambres de Comerç de Lleida i Tàrrega
< Aquest contingut requereix JavaScript i Macromedia Flash Player 10 o superior. Obtenir Flash

Lleida posa en marxa una oficina per atreure inversions
CanalPaeria
Vídeos: 542
Canals: CanalPaeria el 25-06-2019
Categories: Lleida Promoció de la ciutat Tecnologia 
Reproduccions: 354
Duració: 00:01:31

Lleida posa en marxa una oficina per atreure inversions

El paer en cap Fèlix Larrosa ha presidit la presentació de l’Oficina Invest in Lleida que, impulsada des de GlobaLleida, treballarà per atreure inversions, activitats productives, sostenibles i que perdurin en el temps. “Inversió vol dir generació d’ocupació i creació de dinamisme econòmic”, ha assenyalat.

“Lleida és una ciutat extraordinàriament vital, amb una oferta d’allotjament adequada, amb capacitat de prestar serveis en l’àmbit de l’educació, de la cultura i amb oferta d’oci, comunicacions, metres quadrats, recursos, talents i universitat. És ideal per fer-hi inversions”, ha remarcat Larrosa. Però cal, ha afegit “una oficina comercial que canalitzi de forma continuada i en faci seguiment de totes les converses, ofertes, necessitats o anhels”.

La creació de l’Oficina d’Atracció d’Inversions va ser una de les primeres propostes que va realitzar l’alcalde Larrosa en prendre possessió del càrrec. “L’objectiu final de tot això és ben clar: crear riquesa, dinamitzar la nostra economia i, sobretot, crear nous llocs de treball”.

GlobaLleida, consorci de promoció econòmica participat per la Paeria, la Diputació de Lleida, la Universitat de Lleida i les Cambres de Comerç de Lleida i Tàrrega, és l’òrgan que posa en marxa l’oficina Invest in Lleida i que gestionarà la seva tasca en plena connexió i compromís de treball conjunt amb les institucions del territori que l’impulsen.

Consolidar la capitalitat de Lleida

Larrosa ha subratllat: “entre tots hem de treballar en línia, precisament per generar i, sobretot, consolidar la capitalitat de Lleida respecte a un territori que va més enllà del terme municipal i de la província de Lleida. Estem parlant de la consolidació de la capitalitat de Lleida a escala regional i internacional”.

L’alcalde ha destacat la posició estratègica de Lleida com a factor positiu per atreure inversions, ja que està situada entre els Corredors Mediterrani i de l’Ebre i compta amb una àrea d’influència de més de mig milió de persones. Les línies d’actuació d’aquesta oficina se centren a continuar treballant amb les entitats i associacions per potenciar la inversió a la província. Alhora es pretén seguir treballant per la captació d’inversió de sectors consolidats al territori, com són l’agroalimentari, el turisme o el sector serveis i fer una aposta per a captar-ne de nous, que complementin els sectors tradicionals consolidats de Lleida.

Larrosa ha explicat que l’Oficina d’Atracció d’Inversions està pensada per potenciar les fortaleses de Lleida: el sector de l’alimentació i l’agroindústria; el turisme i l’educació i la formació (UdL). Però també per diversificar l’economia, amb l’aposta pel desembarcament d’empreses de sectors emergents. Neix per identificar els mercats claus que poden representar noves oportunitats de negoci i potenciar, així, l’exportació dels productes made in Lleida. L’Oficina ha de servir per donar un impuls extra a projectes de recerca i innovació que es tradueixen en nou coneixement per a les empreses.

El treball de l’oficina Invest in Lleida

Les principals funcions de l’Oficina seran:

• Detecció d’oportunitats d’inversió empresarial.

• Orientació per a empreses amb intenció d’establir-se a la demarcació

• Servei de localització empresarial.

• Acompanyament de projectes d’inversió de forma coordinada amb els ens de promoció local.

L’acte ha comptat amb la participació de president de GlobaLleida, Ramon Roca, i del vicepresident de la Diputació de Lleida, Enric Mir, a més del paer en cap de Lleida. També han estat presents el tinent d’alcalde Rafael Peris i les regidores Marta Gispert i Ángeles Ribes.

En la presentació ha intervingut Pärtel-Peeter Pere, conseller delegat i soci de la firma de consultoria de màrqueting de ciutats i territoris Future Place Leadership. En la conferència “Key success factors for attracting business and talent”, ha explicat les estratègies que s’han de seguir en els factors clau d’èxit per l’atracció de talent, els reptes de la marca nacional/territorial i les tendències de marca de ciutat.

Paeria - Ajuntament de Lleida

Etiquetes relacionades

Url:
Embed:
Add To Technorati Add To Del.icio.us Digg This Video Add To Reddit Stubmle This Video
Reviu el Piromusical
4 de 9 - Saber Buscar:...
Lleida atreu 500.000...
Higiene i salut dental a...
22 d’abril - celebració...
EBM PARC DE GARDENY –...
Ple extraordinari...
Projecte 40X20: ART....
La 23a edició d’Animac...
Ple Ordinari de Setembre -...
Lleida es bolca en el dia...
Mostra Jove 2017
Vídeo “Tenart”...
Eines per a l’autocura de...
Time-lapse Teatre de la...
JOCS DE SANT JORDI 2020 –...
Les Firetes obren el dia 8...
Ple ordinari Paeria Febrer...
EBM GRIMM - Portes Obertes...
EBM BORDETA – CURS...


Powered By ClipBucket