Portal de Vídeos de l’Ajuntament de Lleida  

 

Fèlix Larrosa: “La Guia de Contractació Pública Social és el salt definitiu que tots esperàvem”
Lights off
Etiquetes: publica social contractacio lleida ajuntament XXI
< Aquest contingut requereix JavaScript i Macromedia Flash Player 10 o superior. Obtenir Flash

Fèlix Larrosa: “La Guia de Contractació Pública Social és el salt definitiu que tots esperàvem”
CanalPaeria
Vídeos: 542
Canals: CanalPaeria el 04-01-2019
Categories: Lleida Participació Promoció de la ciutat 
Reproduccions: 399
Duració: 00:01:36

Fèlix Larrosa: “La Guia de Contractació Pública Social és el salt definitiu que tots esperàvem”

L’Ajuntament de Lleida ha presentat la seva Guia de Contractació Pública Social que introdueix noves clàusules per donar suport als principals objectius comuns de la societat del s. XXI. “Són clàusules que afavoreixen l’estabilitat laboral, la qualitat de l’ocupació, la igualtat de gènere, la inserció laboral, la transparència fiscal, el foment de la petita i la mitjana empresa i la compra pública ètica. També s’introdueixen clàusules ambientals, alimentàries, lingüístiques, de confidencialitat i d’accessibilitat”, ha remarcat.

L’alcalde ha agraït molt especialment la implicació en l’elaboració de la Guia dels grups polítics municipals, de tècnics i tècniques de la Paeria així com d’entitats i organitzacions cíviques directament vinculades amb la matèria, com ara sindicats, patronals i entitats del tercer sector. La Guia es portarà a aprovació del Ple municipal en la sessió d’aquest pròxim divendres. La Comissió Municipal que ha impulsat la redacció de la Guia ha estat liderada per la tinent d’alcalde Sara Mestres.

Noves clàusules de contractació pública responsable

Clàusules d’estabilitat laboral i de qualitat en l’ocupació: valoraran la millora de les condicions de treball de la plantilla que executi el contracte, la seva contractació indefinida, la retribució salarial i la disposició d’un Pla de Formació, entre altres punts.

Clàusules per a la igualtat de gènere: valoraran l’elaboració i aplicació d’un pla d’igualtat efectiva entre homes i dones, la disposició de protocols per a la prevenció i l’abordatge de l’assetjament sexual, entre altres.

Clàusules per a la inserció laboral: es vol potenciar l’ocupació de les persones que presenten més dificultats per accedir o retornar al mercat laboral, discapacitats, joves i persones aturades de llarga durada. Es puntuarà que un percentatge de la plantilla que executarà el contracte siguin persones o col·lectius desafavorits del mercat laboral o bé concretant quin nombre de persones i amb quin perfil l’empresa haurà de contractar per executar el contracte. En el cas de les persones amb discapacitats, es recomana optar per fer un contracte reservat a Centres Especials de Treball o Empreses d’Inserció.

Clàusules per una compra pública ètica: l’objectiu és assegurar la traçabilitat dels productes consumits per les administracions públiques i fomentar una millor coherència de polítiques per al desenvolupament. La contractació podrà puntuar la compra de productes amb un cicle de vida útil el més llarg possible, la utilització d’energia renovable al 100% certificada, una cadena de subministrament que compleixi els codis vigents de conducta ètica, adquisició de tèxtils ecològics i paper lliure de clor, entre altres.

Clàusules de transparència fiscal: es preveu que els plecs de clàusules administratives puguin recollir l’exigència d’una declaració responsable o bé una clàusula ètica per tal que els contractistes es comprometin a complir rigorosament la legislació tributària i, específicament, a no fer operacions financeres contràries a la normativa tributària, en països que no tinguin normes sobre control de capitals i siguin considerats paradisos fiscals per la Unió Europea.

Clàusules per al Foment de la Petita i Mitjana Empresa (PIME): s’inclouen mesures per facilitar l’accés de les petites i mitjanes empreses a la contractació pública, com és la divisió del contracte en lots.

Clàusules ambientals: es plantegen clàusules que primen l’estalvi d’aigua, materials o energia, subministrament de paper 100% reciclat lliure de clor, vehicles amb baixa emissió de CO2 i partícules, etc.

Un procés d’elaboració transversal i consensuat

La Guia de la Contractació Pública Social és el resultat del treball de la Comissió per a la contractació responsable. Aquest grup de treball l’han integrat:

- representants de tots els grups polítics municipals.

- associacions patronals: Confederació d’Organitzacions Empresarials de Lleida (COELL), Cambra de Comerç, Federació de Comerç de Lleida (FECOM), Petita i Mitjana Empresa de Lleida (PIMEC).

- Sindicats: Unió General de Treballadors (UGT) i Comissions Obreres (CCOO)

- Entitats del tercer sector: taula del tercer sector, Associació Catalana Treball en Suport (ACTAS), Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI), Associació Lleidatana d’Entitats d’Atenció a Minusvàlids (ALLEM), Federació d’Empreses d’Inserció de Catalunya (FEICAT), Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS), Organització de Persones amb Discapacitat Física (ECOM) i Incorpora Obra Social “La Caixa”.

- Tècnics i tècniques municipals.

La Comissió es va constituir arran de diferents acords plenaris que tenen com a punt de partida la declaració institucional que el Ple de l’Ajuntament de Lleida va realitzar el 26 de febrer de 2016 per la compra pública ètica i responsable.

Etiquetes relacionades

Url:
Embed:
Add To Technorati Add To Del.icio.us Digg This Video Add To Reddit Stubmle This Video
Temporada de Poesia Jove 2010
Resum de la segona jornada...
Vigila! O recordaràs tota...
Proyecto CCI Pirineus Med...
La ciutat amb la mirada de...
Lleida dedicarà 2018 a...
Lleida posa en marxa una...
Ple ordinari de Setembre de...
La Paeria treballarà el...
Ple ordinari del cartipàs...
20.000 nens i nenes de 73...
Ple ordinari d’Abril de...
Xerrada Xavier Querol en la...
Smart aqua, nova aplicació...
Ple Municipal Extraordinari...
La Paeria assessora els...
Ple Municipal Ordinari de...
Debat sobre la projecció...
El concurs d’idees sobre...
Casa de Aragón - Lleida


Powered By ClipBucket