Portal de Vídeos de l’Ajuntament de Lleida  

 

Mig milió d’euros en tres anys per a la innovació del comerç de la ciutat de Lleida
Lights off
Etiquetes: Ajuntament,Paeria,Lleida,Canal Paeria,premsa,prensa,notícies,Pla Estratègic Comercial a Lleida,Oficina Oberta per a l’empresa Comercial,millora de l’entorn urbà,Pla de l’Estació,sector comercial de Lleida,petit comerç a Lleida,Taula de Comerç,col·lectiu del comerç,finançament al petit comerç de la ciutat de Lleida
< Aquest contingut requereix JavaScript i Macromedia Flash Player 10 o superior. Obtenir Flash

Mig milió d’euros en tres anys per a la innovació del comerç de la ciutat de Lleida
CanalPaeria
Vídeos: 542
Canals: CanalPaeria el 25-06-2019
Categories: Lleida Promoció de la ciutat Tecnologia - Promoció 
Reproduccions: 512
Duració: 00:01:42

Mig milió d’euros en tres anys per a la innovació del comerç de la ciutat de Lleida

El paer en cap, Fèlix Larrosa, acompanyat del tinent d’alcalde i regidor de Promoció de la Ciutat, Rafel Peris, i de Xavier Abad Riera, de l’empresa BIM Consultors -que ha elaborat l’informe encarregat per la Paeria-, han presentat la diagnosi sobre la situació que es desprèn de l’estudi de l’empresa BIM i, seguidament, l’Estratègia per a la Innovació del Sector Comercial de Lleida que ha elaborat l’Ajuntament de Lleida, per donar respostes concretes a les mancances i peticions del col·lectiu del comerç.

L’estratègia que ha exposat la Paeria, bo i partint d’una diagnosi prèvia elaborada amb la participació del sector, planteja 5 tipus d’estratègies que generen 8 projectes que, al seu torn, despleguen 19 línies principals d’actuació i intervenció.

Larrosa ha remarcat que l’Estratègia presentada preveu diferents accions de suport específic al petit comerç. En aquest sentit, l’alcalde ha avançat que aquesta estratègia incorpora un “finançament innovador”, que preveu destinar a la modernització del comerç tradicional i de proximitat una part de la recaptació per l’Impost d’Obres i Construccions (ICIO) que generi la implantació de noves superfícies a la ciutat. En tres anys això representarà una inversió de 500.000 euros.

L’alcalde ha refermat l’aposta de la Paeria per aquest sector, en contrast amb la manca d’inversió per part de la Generalitat: “Hi ha una desinversió del Govern de la Generalitat, també en l’àmbit comercial. Nosaltres farem un gran esforç inversor. Quan parlem d’estratègia per a la innovació del comerç pensem en ajudar els nostres petits comerços”, ha dit.

A continuació, ha afegit que “sóc el primer que vull un Eix Comercial potent i dinàmic i que l’oferta comercial de Pardinyes, Balàfia i la Bordeta també sigui potent”.

Finalment, Larrosa ha apuntat que “l’estratègia de potenciar la capitalitat de Lleida segueix endavant i també pivota sobre el plantejament de dotar de més musculatura els empresaris del petit comerç. Anem de la mà per avançar cap a un millor futur”.

Línies d’ajuts

Dins de l’estratègia de la Millora de la Competitivitat Comercial destaca la línia d’ajuts específics per al comerç, amb l’objectiu de promoure i finançar les inversions de reforma i modernització dels establiments. Això és, des de la incorporació de les TIC que garanteix la competitivitat, passant per l’equipament del local comercial o fer reformes per adequar, renovar o ampliar els espais. També destaca el programa de transformació digital i innovació de l’empresa comercial que esdevé essencial per impulsar la digitalització del comerç i l’adaptació dels establiments a les noves tendències en “retail”. Encara en aquest context, la Paeria planteja una necessària diagnosi de les necessitats formatives del sector comercial i el consegüent anàlisi de l’oferta existent. Es proposa el disseny d’un itinerari formatiu per a la qualificació i professionalització del sector que es desenvolupi en base a convenis amb centres de formació reglada i no reglada o la realització de cursos específics d’especialització i innovació en retail amb escoles de referència del sector.

Creació de la Taula de Comerç

En un altre ordre, es proposa la creació de la Taula del Comerç per tal de comptar amb un espai de diàleg i de treball conjunt entre tots els agents vinculats amb el comerç.

Programa de Qualitat – Bones Pràctiques

Una iniciativa que es va haver d’ajornar i que ara recupera protagonisme en base a un distintiu o reconeixement que estarà vinculat a la marca Lleida #SocdeLleida #LleidaInfinita i que posa damunt la taula valors com poden ser el comerç amigable amb la Gent Gran, iniciatives per a la inclusió de col·lectius en risc d’exclusió o discapacitats.

Persona dinamitzadora

L’Estratègia per a la Innovació del Sector Comercial de Lleida situa com a prioritari, dins del projecte de dinamització i gestió comercial, la figura de la persona dinamitzadora que tanca el cercle per facilitar la necessària professionalització de les entitats o associacions de comerç.

Incentius i millora de l’entorn urbà

La proposta se centra en la creació d’un cens i borsa de locals buits i l’establiment d’incentius econòmics en zones comercials determinades, mitjançant bonificacions de taxes o impostos.

Diagnosi d’àrees d’alta concentració comercial

Encara en aquest àmbit, s’activa una línia per a diagnosticar l’urbanisme en àrees d’alta concentració comercial per tal d’avaluar i millorar l’entorn urbà d’aquestes zones a la ciutat de Lleida: convertir en zona de vianants de carrers, mesures de pacificació del trànsit, eixamplament de voreres, disseny d’espais de convivència que millorin l’entorn de les zones i eixos comercials.

Oficina Oberta

L’Estratègia planteja al creació de l’Oficina Oberta per a l’empresa Comercial que ha d’esdevenir el punt únic i de referència d’informació, assessorament i acompanyament de l’àmbit comercial per a empreses i emprenedors de comerç.

Paeria - Ajuntament de Lleida

Etiquetes relacionades

Url:
Embed:
Add To Technorati Add To Del.icio.us Digg This Video Add To Reddit Stubmle This Video
Ple ordinari de Novembre de...
Conferència de l’alcalde...
La Cruz de Primavera –...
Ple ordinari d’octubre -...
Tot a punt a Lleida per...
Convivència a la ciutat -...
Ple Municipal Extraordinari...
Xarxa Municipal de...
Vigila! O recordaràs tota...
EBM SECÀ CURS 2019/2020...
L’alineació del carrer...
EBM CENTREHISTORIC -...
tamayo.ashx
EBM LA MITJANA - CURS...
L’Ajuntament treballa...
5 de 9 - Saber Leer: RSS -...
Benvinguda Àngel Ros
Ple ordinari de 29 Juliol...
Parlem dels aparcaments
Càpsules d’innovació...


Powered By ClipBucket