Portal de Vídeos de l’Ajuntament de Lleida  

 

El paer en cap anima els integrants del Plenari dels Infants a fer propostes
Lights off
Etiquetes: plenari infants propostes paer cap
< Aquest contingut requereix JavaScript i Macromedia Flash Player 10 o superior. Obtenir Flash

El paer en cap anima els integrants del Plenari dels Infants a fer propostes
CanalPaeria
Vídeos: 515
Canals: CanalPaeria el 04-01-2019
Categories: Infància Lleida Participació 
Reproduccions: 207
Duració: 00:01:44

El paer en cap anima els integrants del Plenari dels Infants a fer propostes

El Plenari dels Infants i Adolescents de Lleida ha celebrat la sessió de constitució pel curs 2018-19, la seva 21a audiència pública des de la creació d’aquest òrgan de participació juvenil l’any 1998. L’acte ha estat presidit pel Paer en cap de Lleida, Fèlix Larrosa, qui ha destacat la importància de disposar d’una institució municipal com aquesta, que acosta les opinions dels infants i adolescents de la ciutat al govern municipal i la resta de la societat lleidatana: “El plenari dels infants és un gran projecte de participació que ens permet conèixer les vostres inquietuds, els projectes amb els que treballeu i veure de quina manera nosaltres aprenem de vosaltres, que és la clau del plenari”.

Respecte al tema que treballen aquest curs els infants i adolescents integrants del plenari - els Objectius de Desenvolupament Sostenible i l’Agenda 2030 - el Paer en Cap ha animat als joves a fer propostes pensant en una ciutat millor per a les futures generacions en matèria de sostenibilitat però també de relació intergeneracional”.

L’acte de Constitució del Plenari també ha comptat amb la participació de Montse Parra, tinenta d’alcalde de Polítiques a favor de la Creativitat , Cultura i Esports, Rosa Maria Salmerón, regidora d’Educació i Maria Jesús Cabau, defensora dels Drets dels Infants a Lleida.

La tinent d’alcalde Montse Parra ha remarcat el dinamisme del plenari, amb reunions periòdiques tutoritzades per tècnics de la regidoria d’Educació per treballar els objectius del curs i, per la seva banda, la regidora d’Educació, Rosa Maria Salmeron, ha posat de manifest la importància de les aportacions que realitzen, cada curs, els nens i les nenes.


Objectius d’UNICEF


El Plenari és un òrgan consultiu, participatiu i representatiu de la població infantil i els adolescents de la ciutat sobre qüestions del seu interès. Està format per dos Consells diferents: el Consell d’infants, format per uns 60 nens i nenes de 5è i 6è de primària de 15 escoles de la ciutat, i el Consell de joves, format per uns nois i noies de 15 centres de Secundària.

Cada curs el Plenari tria un tema sobre el qual debatre i fer diferents propostes de millora. Aquest curs, es treballaran els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i l’Agenda 2030. Concretament es farà èmfasi en alguns dels objectius que UNICEF ha escollit com a més rellevants pels infants i adolescents, com posar fi a la pobresa en totes les seves formes a tot el món; garantir una vida sana i promoure el benestar per a tots en totes les edats; i garantir una educació inclusiva, equitativa i de qualitat i promoure oportunitats d’aprenentatge durant tota la vida per a tots, entre d’altres.

L’Agenda 2030 és un pla d’acció per acabar amb la pobresa i promoure la prosperitat econòmica compartida, el desenvolupament social i la protecció ambiental per a tots els països d’aquí a l’any 2030.

La sessió de constitució, dona el tret de sortida als dos consells del Plenari i és la primera presentació del curs. Aquest dia s’estableixen les pautes de funcionament i la dinàmica general de treball. El Consell dels Infants es trobarà de forma ordinària el primer dijous de cada mes a les 17.30h i els membres del Consell de Joves es reuniran cada segon dimecres de mes a les 17.30h.

A la constitució del Plenari hi ha assistit també la regidora Marta Gispert.

Etiquetes relacionades

ajuntament , lleida paeria carnaval, carnestoltes, Lleida, disfraz, disfressa, Ajuntament de Paeria, festes, cultura, cursa llits, sardina, despulles, Pau Pi Joventut Paeria Lleida Palma Produccions 2018 curtmetratge joves Escoles Bressol EBM Secà Educació mitjanes, grans superfícies, eix comercial Ajuntament,Paeria,Lleida,Canal Paeria,premsa,prensa,notícies,Invest In Lleida,Pärtel-Peeter Pere,Oficina d’Atracció d’Inversions,Inversions a Lleida,inversió empresarial Lleida,negocis Lleida,promoció Lleida,Capitalitat Lleida,GlobaLleida,Diputació Lleida,Universitat Lleida,Cambres Comerç i Tàrrega La presenta el Patrimoni Artístic en la Fira Internacional Turisme Madrid Paeria,premsa,prensa,notícies,Maria Tersa,Periodisme,Cadena SER,pionera ràdio catalana,ràdio Lleida,primera Lleida,periodista Maria Tersa,Almacelles,La Cerdera,Jaume Serra,Ser Catalunya,Ràdio 750 aniversari Aspectes econòmics Paeria,premsa,prensa,notícies,plaça l’estació,plaça Ramon Berenguer IV,Rambla Ferran,Carrer Anselm Clavé,Príncep Viana,circulació Príncep Viana,Pont Viana joventut informació ple ordinari, lleida, Paeria,premsa,prensa,notícies,Diada del Garrotín,garrotí,garrotins,Garrotí Lleida,Diada Garrotín Lleida,patrimoni cultural Lleida,Violeta,Sabor Gràcia Paeria,premsa,prensa,notícies,AREMI,paràlisi cerebral,sala d’hidroteràpia,Centre Ocupacional AREMI,Mercè Batlle,persones amb necessitats,25 anys d’AREMI Paeria,premsa,prensa,notícies,Saló Formació Treball,Fira FT,Fira Treball,Cicles Formatius,FP,Formació Dual,Sortides professionals treballarà potencial turístic Casa Gran Sucs Pla d’Ordenació Urbanística anònimes, paeria,
Url:
Embed:
Add To Technorati Add To Del.icio.us Digg This Video Add To Reddit Stubmle This Video
Acte de Cloenda +Q
Assaig portants de la...
SVE a l’Ajuntament de...
ESTIU DE JOC 2016 –...
Tot a punt per l’esclat...
La Paeria obre un segon...
Setmana Santa Lleida en...
Ple ordinari Paeria febrer...
La Cadena – Palma...
EBM LA MITJANA 2017/2018....
Ple ordinari d’abril 2016...
La Felicitat – Palma...
Vuitantè aniversari del...
Estiu de Joc Països...
Expectació per la...
Un dia més fora de casa...
Audiovisual Week – videoclip
La Paeria finalitza l’eix...
Estiu de Joc Parc de...
L’Any Guinovart, també a...


Powered By ClipBucket