Portal de Vídeos de l’Ajuntament de Lleida  

 

Lleida implanta la recollida comercial porta a porta a grans productors
Lights off
Etiquetes: Lleida implanta la recollida comercial porta a porta a grans productors
< Aquest contingut requereix JavaScript i Macromedia Flash Player 10 o superior. Obtenir Flash

Lleida implanta la recollida comercial porta a porta a grans productors
CanalPaeria
Vídeos: 542
Canals: CanalPaeria el 23-12-2016
Categories: Lleida   
Reproduccions: 758
Duració: 00:01:51

Lleida implanta la recollida comercial porta a porta a grans productors

L’Ajuntament de Lleida ha iniciat aquest dilluns la recollida comercial porta a porta a comerços i establiments considerats com a grans productors pel volum de residus que generen. El tinent d’alcalde i regidor de Promoció i Gestió de l’Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat, Fèlix Larrosa, ha indicat que avui s’ha posat en marxa el sistema amb 168 locals dels 293 censats com a grans productors.

La recollida porta a porta s’aplicarà progressivament als 125 restants abans que acabi l’any. Larrosa ha assegurat que amb aquesta acció Lleida dóna un salt important en qüestió de gestió de residus i que s’avança cap a una ciutat més sostenible i més conscienciada en aquest tema. El tinent d’alcalde ha explicat que el nou sistema comporta una remarcable tasca pedagògica i ha agraït als operadors que col·laboren en el procés el treball fet per arribar a aquest punt i que cal continuar. Segons Larrosa, Lleida és líder en avançar amb la recollida del porta a porta comercial, en ciutats de dimensions similars, i ha assenyalat que també es vetllarà per supervisar el procés, perquè els operaris, la maquinària, els contenidors, etc. segueixin el procés adequadament i el sistema sigui d’èxit.

El tinent d’alcalde ha assenyalat que al voltant de 30 establiments han optat per altres gestors de residus, perquè ja els tenien o prefereixen fer-ho amb els seus proveïdors de gestió de residus. En aquest sentit, Larrosa els ha animat a seguir treballant en aquesta direcció i ha dit que també es farà el control corresponent perquè facin el procés correctament.

L’objectiu de la Paria és incrementar la recollida selectiva a la ciutat. Com ha apuntat Larrosa, la intenció és augmentar un 8% la recollida en aquest àmbit, que se sumaria al 2% que s’espera incrementar amb la implantació de les noves illes de contenidors de recollida selectiva a la ciutat. Així, se superaria en 10 punts els 25 que ara té en matèria de reciclatge.

La tercera fase de la campanya es dirigirà a les grans zones de concentració comercial. L’Eix seria l’objectiu, on a partir de febrer es començarà a fer el porta a porta a petits establiments que, en la seva suma, representen un productor comercial. Més endavant, Larrosa ha dit que es portarà a terme el pla pilot del porta a porta domiciliari. Seria a l’estiu i s’està seleccionant el districte de la ciutat on es faria.

El secretari general de la Federació d’Hostaleria de Lleida, Ramon Solsona, ha comentat que la majoria del sector de la restauració de la ciutat és favorable al sistema implantat i ha afegit que s’haurà d’anar adaptant poc a poc a les necessitats de cadascú. Igualment, Xavier Blasco, del restaurant la Tagliatella, s’ha mostrat content amb la iniciativa i ha afirmat que els suposa un lleuger canvi d’operativa i adaptar-se al nou, però amb poques diferències.

Etiquetes relacionades

Url:
Embed:
Add To Technorati Add To Del.icio.us Digg This Video Add To Reddit Stubmle This Video
Anònimes 11 de gener de...
Benvinguda Àngel Ros
Ros justifica la...
EBM SUCS - CURS 2019/2020 -...
Ple ordinari Paeria Octubre...
Missfire - Dancing on my grave
Ple ordinari de novembre -...
Ple ordinari Paeria...
Sol·licitar vida laboral
Higiene i salut dental a...
Ple ordinari d’abril 2016...
Tots els gegants de Lleida...
EBM PARC DE GARDENY –...
Reis Mags
Lleida estrena el seu...
EBM ALBARÉS. CURS...
Higiene i salut dental a...
Lleida posa en marxa una...
visita IMO
Fèlix Larrosa: “hem de...


Powered By ClipBucket