Portal de Vídeos de l’Ajuntament de Lleida  

 

Larrosa: “La prioritat del pressupost són les persones i la generació d’activitat econòmica”
Lights off
Etiquetes: pressupost persones activitat economica
< Aquest contingut requereix JavaScript i Macromedia Flash Player 10 o superior. Obtenir Flash

Larrosa: “La prioritat del pressupost són les persones i la generació d’activitat econòmica”
CanalPaeria
Vídeos: 466
Canals: CanalPaeria el 04-01-2019
Categories: Lleida Participació Promoció de la ciutat 
Reproduccions: 112
Duració: 00:02:12

Larrosa: “La prioritat del pressupost són les persones i la generació d’activitat econòmica”

El paer en cap Fèlix Larrosa ha presentat el projecte del pressupost municipal per al 2019 que és de 168.737.956,23 euros, un 2,4% més que el d’enguany. Els nous comptes de la Paeria es dedicaran sobretot als àmbits de Cohesió Social, Educació i Ocupació (el 24,6%), als Serveis per a la ciutat (20,4%), Urbanisme i Via Pública (16’2%) i Seguretat, Civisme i Règim Interior (13,4%).

L’alcalde ha remarcat que el seu principal objectiu és el benestar de les persones, en especial dels col·lectius més febles, i avançar en la modernització de la ciutat –“la segona capital de Catalunya”- i en la seva competitivitat.

La nova Borsa d’Habitatge per a Joves, la incorporació de 12 nous agents de la Guàrdia Urbana i la posada en marxa d’un nou recurs per a dones víctimes de maltractaments són algunes de les novetats que inclou la proposta de pressupostos del Govern.

Inversions i capacitat d’estalvi

Els comptes de la Paeria per al 2019 tenen com a eixos principals les persones, els serveis de la ciutat, la revolució verda i la dinamització econòmica i emprenedoria. El paer en cap ha subratllat que “la vocació d’inversió” del seu govern no s’atura i es reforça gràcies l’estalvi que ha assolit la gestió econòmica de la Paeria, amb 2 milions d’euros que passen a formar part d’una partida d’inversions que s’eleva a 13’1 milions d’euros.

La primera tinent d’alcalde Montse Mínguez ha destacat el profund perfil social dels pressupostos de la Paeria, el manteniment de totes les bonificacions -entre altres, 80% en l’IBI de l’Horta i 50% de l’IBI en funció dels ingressos- i ha remarcat que aquest mandat s’ha baixat l’IBI un 3% i s’han reduït els valors cadastrals un 40%. Mínguez ha subratllat l’estalvi assolit per l’Ajuntament, la contenció de la despesa així com la disminució del deute que, per al 2019, es xifra en 9,3 milions d’euros.

Atenció a les persones

El benestar de les persones és en el punt de mira del paer en cap i d’un equip de govern progressista que vol atendre els col·lectius més febles, sobretot, la gent gran.

Una novetat destacada és el nou recurs que la Paeria impulsarà per a dones víctimes de maltractaments -un servei obert les 24 h- i l’entrada en servei del Centre per a Persones sense Llar a l’antic convent de les Josefines.

Habitatge per a Joves

Les polítiques d’habitatge incidiran especialment en els joves. A curt termini, obrirà una nova Oficina d’Habitatge per a Joves pensada per a aquells que es vulguin emancipar. Ja es compta amb una dotació de pisos disponibles als quals s’afegiran les promocions per a aquest grup d’edat que la Paeria impulsa als carrers Cavallers i Tallada.

El paer en cap ha reivindicat més competències per als ajuntaments per poder emprendre les necessàries “polítiques d’habitatge contundents”, sense les traves i limitacions que existeixen en l’actualitat. La Paeria continuarà amb la realització del projecte Mariola 20.000.

“Revolució verda”

La “revolució verda” que Lleida viu els darrers anys s’incrementarà amb accions com el nou bosc urbà de Magraners, la incorporació de nous autobusos híbrids -5 ja es rebran enguany-, avenços en el reciclatge, millores a l’Horta i l’impuls de la ciutat intel·ligent.

L’alcalde ha posat en relleu la renovació del clavegueram de Llívia i de Sucs, el nou col·lector del Centre Històric, així com tota la renovació dels serveis que ha comportat la construcció del carril bicicleta a la rambla d’Aragó i av. de Catalunya. La segona fase del Camí de Rufea, la continuació del Camí del Riu i el projecte del nou Parc al carrer Alcalde Pujol formen part també del perfil de ciutat sostenible i verda que Lleida està construint.

Millores urbanes

En el capítol d’inversions, el paer en cap ha remarcat la continuació del Pla de Barris de Noguerola-Av. del Segre, així com l’imminent inici de les obres del nou Museu d’Art de Lleida, l’actual Museu Morera.

Així mateix, l’alcalde ha subratllat l’inici de la redacció del Pla de Muralles de la ciutat, on totes les construccions i vestigis tenen la consideració de Bé Cultural d’Interès Nacional.

Línies mestres per orientar la gestió

El Govern de la Paeria ha fixat una sèrie d’instruccions per orientar la gestió de la despesa. Són consideracions de perfil social i d’impuls econòmic. Aquestes instruccions estableixen, entre altres, que cap infant es quedi sense la possibilitat de fer esport amb qualsevol entitat amb què la Paeria subscrigui convenis, destinar l’aportació de la Paeria a GlobaLleida perquè aquest ens constitueixi l’Oficina de Captació d’Inversions, convocar subvencions que impliquin fomentar la indústria cultural lleidatana i garantir la corresponent aportació de la Generalitat als Centres Oberts.

Bonificacions i ajudes a famílies

La primera tinent d’alcalde ha subratllat que el 2019 serà el setè any consecutiu de congelació d’impostos i taxes municipals i que la Paeria, aquest exercici, ha destinat 1’5 milions d’euros a bonificacions.

Etiquetes relacionades

Ajuntament,Paeria,Lleida,Canal Paeria,premsa,prensa,notícies,Sharify,xarxes socials,agenda cultural,agenda de ciutat,Gemma Prenafeta,agenda Sharify,compartir hobbies,start up,activitats a Lleida Paeria,premsa,prensa,notícies,AREMI,paràlisi cerebral,sala d’hidroteràpia,Centre Ocupacional AREMI,Mercè Batlle,persones amb necessitats,25 anys d’AREMI Paeria,premsa,prensa,notícies,Barri Cappont,Cappont,Setmana Cultural Cappont,Setmana Cultural,Associació Veïns Cappont,Veni Ros,Lo Lleidatà és fàcil,Activitats Cappont Ple extraordinari Pressupostos pressupostos, participatius, ajuntament Fira i Caixa Bank renoven el seu acord per potenciar l’activitat firal Les Nits d’Estiu s’omplen 150 activitats lúdiques educatives petits grans Paeria,premsa,prensa,notícies,Festa Major 2019,Festa Lleida,Diada Castellera,Trobada Gegants,Ball d’Esbarts,Correfocs,Castell focs,250 activitats,Punt Lila El Parc la Mitjana compleix 25 d’activitats d’educació ambiental xarxa municipal telecentres Sant Jordi noves tecnologies Nadal 2014 EBM Germans Grimm manualitats escoles bressol Nova plataforma electrònica que permet fer un 75% dels tràmits econòmiques IMO Institut Municipal d’Ocupació treball feina Programa Reincorpora La persones privades llibertat reinserció Paeria,premsa,prensa,notícies,Casa del Dibuix,Escola d’Art Leandre Cristòfol,Marta Pallarès,Fèlix Larrosa,tallers Casa Dibuix,Casa Dibuix Centre Històric,Activitats Dibuix,tallers web series,tallers retrats fotogràfics,tallers d’stop motion,estampació motlles Gent Gran clou programa Conclusions l’informe sobre recompte les sense llar gent gran paeria Els equipaments culturals reben 405.099 durant 2016 pressupost activitat economica
Url:
Embed:
Add To Technorati Add To Del.icio.us Digg This Video Add To Reddit Stubmle This Video
Preparats per a fer feliç...
Visita de la nova junta de...
EBM LA MITJANA 2017/2018....
Parlem del Servei de...
Incorpora amb...
Art i cultura amb la natura...
Missatge de l’alcalde...
Internet i Jo
Lliurament de premis de la...
Ple ordinari de desembre -...
Nit Sonora - Art i música...
Vídeo Confraria Casa de...
Ple ordinari Paeria febrer...
Lleida celebra l’Aplec de...
Lleida constitueix el...
Conferència ‘L’energia...
Envers - Així un núvol es...
Jornada sobre...
Vídeo Confraria Casa de...
Sede Electrónica y Portal...


Powered By ClipBucket