Portal de Vídeos de l’Ajuntament de Lleida  

 

Resultats dels primers pressupostos participatius de Lleida
Lights off
Etiquetes: projectes
< Aquest contingut requereix JavaScript i Macromedia Flash Player 10 o superior. Obtenir Flash

Resultats dels primers pressupostos participatius de Lleida
CanalPaeria
Vídeos: 542
Canals: CanalPaeria el 30-01-2018
Categories: Lleida Participació Promoció de la ciutat 
Reproduccions: 702
Duració: 00:02:08

Resultats dels primers pressupostos participatius de Lleida

El gran projecte de ciutat més votat en els primers pressupostos participatius de Lleida ha estat les reformes a la pista esportiva del pati del Centre Cívic de la Bordeta, que ha obtingut 173 vots. El projecte, amb un import d’entre 50.000 i 200.000 euros, contempla el cobriment de l’espai i la implementació de vestidors i serveis i s’emmarca en l’àmbit temàtic de la promoció de la pràctica de l’esport. El paer en cap, Àngel Ros, acompanyat del tinent d’alcalde i regidor de Participació Ciutadana, Joan Gómez, i de la presidenta del grup municipal de Ciutadans, Ángeles Ribes, ha presidit la roda de premsa en què s’han presentat les propostes guanyadores, que dins els projectes de fins a 50.000 euros, inclouen un de cada zona de la ciutat.

Dins del conjunt de projectes d’àmbit de ciutat, segueixen a la llista els Punts de recàrrega per a vehicles elèctrics en diversos llocs de la ciutat, en l’àmbit de paisatge urbà i medi ambient. Han quedat també en espera, en funció del romanent, el control ètic de colònies felines (paisatge urbà i medi ambient) i Finalització del rocòdrom Kesap Gurung al pavelló poliesportiu municipal Juanjo Garra (promoció de la pràctica de l’esport).

Pel que fa a grans projectes, darrere del guanyador, els dos projectes que han tingut més suport han estat la Seguretat al Camí de l’Albi, a l’Horta, en l’àmbit d’infraestructures urbanes i mobilitat, i parcs per a gossos als barris, dins del paisatge urbà i medi ambient.

El paer en cap ha destacat la participació en aquesta primera experiència sobre els pressupostos participatius impulsats per la Paeria a la ciutat, amb 2.133 persones (de més de 16 anys), que representen el 1,84% del cens electoral. D’aquests, 1.197 vots s’han emès de forma presencial (56%) i 938 a través del vot electrònic (44%). L’alcalde Ros ha remarcat que Lleida s’ha situat per damunt de ciutats com Manresa, Madrid, València, Saragossa, Palma de Mallorca o Cornell. Igualment, sobre la votació, l’alcalde ha destacat la major participació de les dones, 729, respecte als homes, 467 (votació presencial). Igualment, Ros ha volgut agrair la participació dels lleidatans i les lleidatanes en aquesta iniciativa, així com la implicació de les entitats veïnals i socials de la ciutat.

El tinent d’alcalde Joan Gómez ha explicat que en la fase prèvia de la presentació i debat dels Pressupostos Participatius en el Consells Territorials o de Barris s’han celebrat 22 reunions amb l’assistència i la participació de més de 400 persones. La ciutadania ha presentat 164 propostes, que han estat formulats per 102 persones (a títol individual o en representació d’una entitat). Gómez ha recordat que una comissió tècnica ha estudiat i validat els diferent projectes presentats i ha determinat que se sotmetrien a votació 104, sobre els quals s’ha votat, distribuïts en dos categories: 30 han estat grans projectes amb un import de fins a 200.000 euros i 74 petits projectes amb un import de fins a 50.000 euros. El regidor de Participació Ciutadana ha indicat que a partir d’ara els projectes escollits iniciaran el tràmit administratiu ordinari, que suposa l’encàrrec del projecte executiu, la licitació, etc.

Ángeles Ribes ha posat en relleu el treball que han desenvolupat els treballadors municipals en el procés dels pressupostos participatius i la satisfacció pels projectes presentats. Davant els bons resultats obtinguts, Ribes ha animat la ciutadania a tornar a participar de cara al 2018.

Els criteris de selecció dels pressupostos participatius s’ha regit, entre altres, per correspondre a matèries i àmbits competència de l’Ajuntament, que siguin coherents amb els valors i plans municipals aprovats, que siguin realitzables tècnicament i el màxim de viables econòmicament, i que respectin el marc jurídic i legal existent, que la implementació de les propostes tinguin acotat un principi i un final i que donin una resposta a una necessitat concreta de la ciutat.

La votació s’ha fet via electrònica o presencialment als diferents centres cívics de la ciutat. El cens ha estat de 115.858 persones. Hi ha pogut votar les persones empadronades a Lleida, majors de 16 anys (a data 15 de setembre de 2017). Cada elector ha pogut emetre fins a un màxim de 4 vots (1 gran projecte i 3 per projectes a les diferents zones).

Etiquetes relacionades

Url:
Embed:
Add To Technorati Add To Del.icio.us Digg This Video Add To Reddit Stubmle This Video
L’alcalde Ros destaca que...
Cinc noves empreses...
Uso de las redes sociales...
Pla estratègic per ampliar...
Nit de fanalets a Lleida
Lleida compta amb un centre...
La Paeria millora...
Gran èxit de la VI Trobada...
L’Obert del Centre...
Presentació del llibre...
La Paeria assessora els...
Demostració aplicació...
Nous ajuts socials per...
Higiene i salut dental a...
L’Ajuntament de Lleida...
Fèlix Larrosa diu que...
Mig milió d’euros en...
Lleida enforteix la seva...
Curs de fotografia als...
Compareixença del Paer en...


Powered By ClipBucket