Portal de Vídeos de l’Ajuntament de Lleida  

 

Nous ajuts socials per bonificar el 50% de l‘IBI a col·lectius vulnerables
Lights off
Etiquetes: ajuts socials
< Aquest contingut requereix JavaScript i Macromedia Flash Player 10 o superior. Obtenir Flash

Nous ajuts socials per bonificar el 50% de l‘IBI a col·lectius vulnerables
CanalPaeria
Vídeos: 542
Canals: CanalPaeria el 01-02-2018
Categories: Lleida Participació Promoció de la ciutat 
Reproduccions: 599
Duració: 00:01:53

Nous ajuts socials per bonificar el 50% de l‘IBI a col·lectius vulnerables

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha presidit aquest migdia la roda de premsa per presentar els ajuts socials destinats a famílies amb dificultats per assumir les despeses derivades del seu habitatge habitual, i en concret les que fan referència al pagament de l’Impost de Béns Immobles (IBI). D’aquesta manera, l’equip de Govern municipal posa en marxa la iniciativa que es va introduir als pressupostos municipals, a proposta del Grup Popular, a través de la qual els beneficiaris es podran bonificar el 50% de l’IBI.

Tenen dret a acollir-se a les ajudes els pensionistes, els aturats inscrits com a demandants de treball en el Servei d’Ocupació de Catalunya, les famílies monoparentals, les persones amb reconeixement de discapacitat, les víctimes de violència de gènere i els titulars d’habitatges amb valor cadastral inferior a 29.000 € sense considerar pàrquing i traster, segons han explicat en roda de premsa conjunta el paer en cap, la tinent d’alcalde Montse Mínguez, i els regidors del PP, Dolors López i Joan Vilella.

Per rebre l’ajut, les persones sol·licitants hauran de reunir una sèrie de requisits, com que els ingressos totals dels beneficiaris i de les persones empadronades que convisquin amb ell, siguin inferiors a l’1,5% del IPREM, que és l’equivalent a 798 € mensuals, i no ser titular de cap altre immoble ubicat a Lleida (no es considera com a altra propietat un pàrquing o traster associat a l’habitatge).

La quantia de l’ajuda serà del 50% de la quota anual de l’IBI, assumida per la persona sol·licitant, que pot ser propietari, llogater i usufructuari.

Per tal de fer front a aquests ajuts, el pressupost municipal del 2017 va incrementar en 500.000 €. D’aquesta manera, la partida pressupostària destinada a ajusts a les famílies en especial vulnerabilitat és d’un milió d’euros.

Per tal de materialitzar aquests acords, les famílies beneficiades d’aquests ajuts veuran compensats l’import de l’IBI en les darreres dues quotes de l’any.

El paer en cap signarà en els propers dies un decret per formalitzar aquests ajuts, que podran sol·licitar-se fins al 30 de juliol.

L’Ajuntament de Lleida iniciarà pròximament una campanya informativa, a través dels canals telemàtics de la institució, així com en els diferents centres cívics municipals, per tal de donar a conèixer aquesta línia d’ajuts.

La bonificació del 50% de l’IBI complementa un altre acord municipal aprovat l’any passat, en el qual s’establia la reducció d’un 3% d’aquest impost pels següents dos anys (un 2%, el 2016, i un 1%, el 2017). L’aplicació d’aquest acord ha representat un estalvi d’1,5 milions d’euros pels lleidatans.

Etiquetes relacionades

Url:
Embed:
Add To Technorati Add To Del.icio.us Digg This Video Add To Reddit Stubmle This Video
Arrenca la campanya...
Un dia més fora de casa...
Programa: A peu de carrer a...
2D, D DE DUENDE
EBM SECÀ– CURS 2018/2019...
La Paeria dona suport a les...
Noticia de LleidaTV sobre...
La vida
Entrevistes Coaching amb...
CURSA DE TRANSVASSAMENT...
Milima - Esta cama vacía
L’alcalde demana a la...
EBM BORDETA - Portes...
WALLPAPER - Countdown
Programa: Els Matins a TV3
Experiència de...
Què son les dades obertes...
1.250 nens i nenes...
La Paeria lliura els premis...
Som Cinema projectarà una...


Powered By ClipBucket