Portal de Vídeos de l’Ajuntament de Lleida  

 

La Paeria promou l’emancipació dels joves i la recuperació del Centre Històric
Lights off
Etiquetes: joves Centre Històric
< Aquest contingut requereix JavaScript i Macromedia Flash Player 10 o superior. Obtenir Flash

La Paeria promou l’emancipació dels joves i la recuperació del Centre Històric
CanalPaeria
Vídeos: 542
Canals: CanalPaeria el 04-02-2019
Categories: Joves Lleida Participació 
Reproduccions: 468
Duració: 00:01:34

La Paeria promou l’emancipació dels joves i la recuperació del Centre Històric

L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, ha presentat el concurs públic per a la construcció de fins a onze habitatges de lloguer per joves al Centre Històric. El paer en cap ha visitat l’indret triat, una finca de 441,78 metres quadrats situada entre els carrers Galera, Ereta i Alsamora, i ha destacat la importància d’aquest projecte, “un fet absolutament transcendental, com és la recuperació d’un espai al Centre Històric per construir-hi nou habitatge”.

“Som a tocar del centre cívic de l’Ereta, al moll de l’os del Centre Històric, on tenim aquest espai, en el qual després de tres anys de gestions i negociacions, per fi podem presentar aquesta nova licitació per a la construcció de fins a 11 habitatges pensats per a l’emancipació de joves. És una operació de recuperació del Centre Històric, de facilitar nou habitatge a persones menors de 35 anys que vulguin fer el seu projecte de vida, i en clau d’atreure activitat econòmica, talent i joventut al Centre Històric. Per tant té aquesta dimensió triple: social i humana, urbanística i econòmica”, ha afirmat Larrosa.

L’alcalde ha mostrat la seva satisfacció per aquesta millora pel barri i ha recordat que aquesta és una de les set AISU que estan impulsant l’Ajuntament i l’Empresa Municipal d’Urbanisme al barri i que pròximament s’aniran posant en marxa, fet que permetrà tornar a veure les grues de construcció al barri. S’afegiran així, ha assenyalat, a altres projectes que s’activaran també ben aviat, com són la reobertura del Mercat del Pla, la nova Casa del Dibuix i una nova convocatòria per acabar d’omplir la Casa de Fusta.

Condicions del concurs

L’adjudicatari d’aquest plec obtindrà el dret de superfície d’aquest espai per un període de 75 anys per a destinar-lo a la promoció, construcció i gestió d’habitatges per a joves menors de 35 anys en règim de lloguer o altres fórmules de cessió temporal d’ús. La inversió haurà d’incloure, per tant, la promoció, construcció, gestió i manteniment de l’edifici, així com el pagament d’un cànon anual de 1.805,65 euros.

Els arrendataris o arrendatàries de l’edifici hauran de ser persones inscrites al registre de sol·licitants d’HPO de Lleida i el preu màxim del lloguer no podrà excedir del límit previst a la normativa pels habitatges protegits de règim general a Lleida, que és de 5,91 euros per metre quadrat, tot i que l’empresa podrà oferir preus inferiors. En tots els casos, l’habitatge s’haurà de destinar a la residència habitual i les persones que hi resideixin l’hauran de deixar per traslladar-se a un altre lloc quan superin els 35 anys, per donar pas a altres.

La finca elegida ha estat constituïda a partir de la unió de diversos solars preexistents, per tal de donar viabilitat a aquest projecte superant la fragmentació en la propietat que és habitual en indrets com aquest del Centre Històric. L’operació ha inclòs també l’expropiació d’un solar a Sareb. L’edificabilitat del terreny és de 1.076,58 metres quadrats, amb una previsió màxima d’onze habitatges, així com local comercial en planta baixa i aparcaments i trasters al soterrani.

Els habitatges d’aquesta promoció hauran de tenir una qualificació energètica de nivell A i el projecte de l’edifici haurà de tenir en compte l’eixamplament del carrer Galera, seguint els criteris que estableix el Pla General. “Li donem més obertura i mantenim un espai de zona verda, per facilitar allò que també defensem al POUM, que és obrir els carrers, donar més sol i aire entre construccions. Volem fer un Centre Històric que manté el traçat urbà medieval, però que, en canvi, s’ajusta a les necessitats d’avui en dia d’aconseguir aquestes noves construccions”, ha afirmat l’alcalde.

Criteris de selecció dels projectes

Per fer la tria entre les propostes presentades, es valoraran amb un màxim de 45 punts la proposta arquitectònica; amb fins a 10 punts la proposta tècnica de programació i desenvolupament de les obres; fins a 20 punts més per la proposta de manteniment i gestió del conjunt de l’edifici; fins a 25 punts segons la rebaixa sobre el preu de lloguer màxim fixat. Caldrà assolir una puntuació mínima de 60 punts. Les ofertes poden presentar-se fins al 9 d’abril.

Terminis

L’adjudicatari del concurs disposarà d’un termini de 6 mesos per sol·licitar la llicència d’obres i, un cop concedida, 6 mesos més per iniciar la construcció i un màxim de tres anys per acabar-la i destinar els habitatges a lloguer per joves. Si s’incompleix aquest termini, l’EMU podrà resoldre el contracte.

Etiquetes relacionades

Url:
Embed:
Add To Technorati Add To Del.icio.us Digg This Video Add To Reddit Stubmle This Video
Obert Centre Històric 2017
Amb papers – Palma...
Comissió Escola i entorn,...
Flashmob de la Xarxa de...
Madre Maria Concepción...
La importància de separar...
Testimoni de l’Alima -...
Consells per evitar el...
Forever King of Pop
Ple ordinari de Juliol 2016...
Càpsules d’innovació...
Curs de fotografia als...
Vídeo sobre Lleida
Càpsules d’innovació...
XIII Concurs Internacional...
Nova exposició a la Saleta...
Tallers per a persones...
curs 2019/2020 – EBM...
Campanya “Treu les...
Ple extraordinari...


Powered By ClipBucket