Portal de Vídeos de l’Ajuntament de Lleida  

 

La Paeria presenta l’avantprojecte de l’ordenança del Paisatge de Lleida
Lights off
Etiquetes: avantprojecte ordenança paisatge lleida
< Aquest contingut requereix JavaScript i Macromedia Flash Player 10 o superior. Obtenir Flash

La Paeria presenta l’avantprojecte de l’ordenança del Paisatge de Lleida
CanalPaeria
Vídeos: 542
Canals: CanalPaeria el 18-06-2018
Categories: Lleida Promoció de la ciutat  
Reproduccions: 456
Duració: 00:01:51

La Paeria presenta l’avantprojecte de l’ordenança del Paisatge de Lleida

L’Ajuntament de Lleida ha presentat avui l’avantprojecte de l’ordenança del paisatge de Lleida, una normativa orientada a garantir el dret col·lectiu a gaudir d’un entorn agradable, un paisatge harmònic i una adequada qualitat de vida. El tinent d’alcalde i regidor d’Hàbitat Urbà, Rural i la Sostenibilitat, Fèlix Larrosa, acompanyat del coordinador d’Urbanisme, Joan Blanch, ha explicat que fa molt temps que l’Ajuntament de Lleida està treballant en aquesta ordenança, que té una claríssima vocació de regular i intervenir en el paisatge. “L’ordenança neix a partir d’un treball molt transversal per part de molts tècnics de la Paeria, tant en matèria de planejament urbanístic com de mobilitat, patrimoni, turisme, comerç o seguretat ciutadana, entre altres”.

La finalitat d’aquesta ordenança és regular la protecció del paisatge de Lleida, fomentant els seus valors ambientals i culturals i establint la prevalença del dret col·lectiu dels ciutadans i ciutadanes a percebre un entorn agradable, endreçat i harmònic. “És necessària la implicació de tots els ciutadans i ciutadanes, de les entitats, dels organismes, de les empreses i, en general, de tots aquells que intervenen en la millora del paisatge de la nostra ciutat. Per fer possible el compliment d’aquesta ordenança, que fa de Lleida una ciutat bella, bonica i ordenada, caldrà una gran complicitat entre allò públic i allò privat. El paisatge es posa en valor pel compromís directe de la ciutadania amb la seva ciutat”, ha subratllat Larrosa.

La nova normativa regula la protecció del paisatge fomentant els seus valors ambientals i culturals, considerant que els ciutadans i ciutadanes tenen dret a la conservació i millora del nivell de qualitat del paisatge. També es té especial cura per les àrees urbanes de tractament paisatgístic especial, que són el Centre Històric, el Turó de la Seu Vella, el Turó de Gardeny, el Parc dels Camps Elisis i la façana fluvial, així com els àmbits rurals d’interès paisatgístic, que inclouen, entre molts d’altres, el parc de la Mitjana, l’espai fluvial del riu Segre, els Aiguamolls de Rufea i les vores dels canals.

El document recull les aspiracions plantejades en el marc dels tallers de debat de la Fundació del Paisatge Urbà de Lleida, com són: la importància de millorar l’aspecte dels espais abandonats o en desús; posar ordre a la ciutat; protegir les visuals; cohesionar la ciutat i posar en relleu els valors de cada barri o de la ciutat.

Algunes de les mesures previstes són la necessitat d’adequar les noves edificacions a les característiques de l’entorn; l’obligatorietat de donar tractament de façana i integrar en el paisatge les parets mitgeres; que l’Ajuntament podrà ordenar la retirada o reconstrucció de conductes o instal·lacions que perjudiquen la percepció de la façana; que les operadores de telecomunicacions hauran de compartir emplaçaments per les antenes sempre que sigui possible; que els propietaris de locals buits en zones d’interès hauran de dignificar els aparadors; que la roba s’haurà d’estendre de manera que no resulti visible des dels espais públics; i que els elements de jardineria han de disposar de les degudes proteccions per evitar que caiguin al carrer.

Pel que fa a l’àmbit rural, es regulen les construccions, les activitats agràries i les seves edificacions vinculades, els tancaments de finques, els canals de reg, els canvis en l’àmbit parcel·lari, la senyalització i el manteniment de marges i camins.

Es seguirà una estratègia d’integració paisatgística de les construccions, evitant els eixos visuals principals, aprofitant la topografia del terreny per soterrar o ocultar les edificacions i promovent la rehabilitació d’edificis existents abans que la construcció d’altres nous. Es regulen aspectes com la instal·lació de captadors solars, antenes, tanques, conduccions i elements d’enllumenat. També es tenen en compte altres vinculats amb activitats productives, com l’homogeneïtzació de materials i formes dels hivernacles, la instal·lació de sitges, mesures correctores de l’impacte paisatgístic de les activitats extractives i pantalles visuals per activitats econòmiques no agràries. No es permetrà alterar la morfologia del territori, per exemple per fer-hi basses o bancals, sense autorització expressa.

Finalment, l’ordenança també estableix una sèrie de normes per als espais industrials, comercials i de serveis i sectors d’activitat econòmica.

Etiquetes relacionades

Url:
Embed:
Add To Technorati Add To Del.icio.us Digg This Video Add To Reddit Stubmle This Video
ANJAHL -- Ajo.derse
Ple ordinari Paeria Febrer...
Entrevista David Tomàs...
Ple ordinari Paeria...
Som Cinema, un dels tres...
Resum de la 39a edició de...
Missatge de l’alcalde,...
Vídeos d’homenatges per...
Acte de Sant Jordi del...
EBM SECÀ - CURS 2019/2020...
Celebració de Sant Jordi...
Ple extraordinari de...
Prova pilot de bicicletes...
EBM VAILET - CURS 2019/2020...
L’Escola de Jardineria i...
Comerç Zona Alta de Lleida
Vídeo Confraria Casa de...
EBM ALBARÉS. CURS...
Museu de l’Aigua
MARTA ALÒS ens recomana de...


Powered By ClipBucket