Portal de Vídeos de l’Ajuntament de Lleida  

 

10a edició de la Biennal Leandre Cristòfol del Centre d’Art La Panera de Lleida
Lights off
Etiquetes: centre d’art
< Aquest contingut requereix JavaScript i Macromedia Flash Player 10 o superior. Obtenir Flash

10a edició de la Biennal Leandre Cristòfol del Centre d’Art La Panera de Lleida
CanalPaeria
Vídeos: 542
Canals: CanalPaeria el 30-01-2018
Categories: Cultura Lleida Promoció de la ciutat 
Reproduccions: 687
Duració: 00:02:27

10a edició de la Biennal Leandre Cristòfol del Centre d’Art La Panera de Lleida

La Biennal Leandre Cristòfol del Centre d’Art la Panera de Lleida celebra el seu 10è aniversari amb una programació especial, que s’inaugura el 4 de novembre i que estarà activa fins al 28 de gener. Amb motiu d’aquests 10 anys, l’acció de La Panera s’expandeix més enllà de l’edifici de l’equipament mateix i s’exposa també a l’església de Sant Martí i al Dipòsit del Pla de l’Aigua, alhora que s’inicia un procés de renovació del fons del Centre d’Art i de redefinició de l’esdeveniment, amb una comissió formada pels crítics d’art Javier Hontoria, Oriol Fontdevila i Cèlia del Diego, la directora de La Panera.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha presentat la 10a Biennal i ha destacat el recorregut de les edicions ja celebrades, amb una doble funció: d’una banda, difon art contemporani amb la mostra d’artistes amb projecció, i de l’altra, contribueix a configurar el fons d’art de la Paeria que ja compta amb una col·lecció d’art contemporani representativa. L’alcalde ha felicitat Cèlia del Diego en el relleu al capdavant de La Panera, per seguir apostant per la difusió d’aquest art i per la pedagogia amb sensibilitat artística. I també pel treball que ha fet en aquesta 10a Biennal.

La directora de La Panera ha explicat que en aquesta desena edició s’han recuperat les dues plantes expositives, a més d’incorporar els espais de Sant Martí i el Dipòsit, i s’han revista les línies cap a les quals orientar l’esdeveniment. Segons ha indicat, la selecció dels creadors i de les obres segueix quatre paràmetres: 1) en clau de futuribles, amb la selecció d’obres relatives a autors que es troben actualment en un estadi d’emergència artística; 2) l’activació d’una certa mirada en retrospectiva per recuperar figures de l’art català i espanyol que fins ara han tingut una escassa representació en les exposicions de les successives edicions de l’esdeveniment; 3) s’ha ampliat l’abast a països limítrofs de l’Estat espanyol, com són Portugal i el Marroc, alhora que s’ha començat a treballar en un concepte difús de mediterraneïtat i el sud d’Europa; i 4) s’ha posat a prova alguns límits del fet de col·leccionar per mitjà de pràctiques que desafien obertament l’acte de ser patrimonialitzades, ja sigui perquè es basen en processos eminentment immaterials o bé perquè es tracta d’experiències que repten la mateixa possibilitat d’homogeneïtzar-se com a patrimoni.

La nova comissió d’assessorament ha esta l’encarregada de seleccionar els tretze creadors i artistes que participen en la Biennal d’enguany. Són: Elena Alonso, Erick Beltran, Mauro Cerqueira, CRU, Irene de Andrés, Anna Dot, Núria Güell, Bouchra Khalili, Ella Littwitz, Pol Merchan, Jordi Mitjà, Itziar Okariz i Aimar Pérez Galí.

En la presentació de l’esdeveniment, Del Diego ha incidit en què s’ha repensat l’exposició de la Biennal, concebuda ara com una àgora per amplificar el debat amb els públics i entorn l’entorn al col·leccionisme d’art. El Servei Educatiu de La Panera ha treballat en l’articulació d’un seguit de mediacions per elaborar amb la ciutadania punts de vista alternatius sobre les propostes d’adquisició. Es faran dues activitats: el taller de fanzine, amb Carla Boserman, i el taller d’audioguia, amb Fito Conesa. De la mà del Museu d’Art Jaume Morera, s’han organitzat les jornades internacionals “La Col·lecció Incompleta”, amb les quals s’estructurarà un debat al voltant de les controvèrsies que recorren avui el col·leccionisme d’art contemporani. Les jornades sobre el col·leccionisme públic es faran els dies 24 i 25 de novembre.

El jurat de la Biennal està format per la comissió d’assessorament, amb Javier Hontoria, Oriol Fontdevila i la directora de La Panera; el director del Museu Morera, Jesús Navarro, i la crítica d’art, Teresa Blanc.

Etiquetes relacionades

Url:
Embed:
Add To Technorati Add To Del.icio.us Digg This Video Add To Reddit Stubmle This Video
Missatge de l’alcalde de...
Cuba centra l’onzena...
Càpsules d’innovació...
Anònimes 30 d’octubre de...
L’alcalde Larrosa destaca...
Vídeos d’homenatges per...
Comerç de Pardinyes
Ple “Estat de la...
Sant Jordi 2011 - Llorenç...
Càpsula 5 Club Llunàtic...
Conferència d’Àngel Ros...
Larrosa: “emociona...
La millor forma de...
Servei de teleassistència...
La castanyada a l’EBM Secà
Sr. Antoni Olona Cabasés,...
Càpsules d’innovació...
La connexió del carril...
La Fira de Formació i...
Viatge al cor del terror...


Powered By ClipBucket