Portal de Vídeos de l’Ajuntament de Lleida  

 

Fèlix Larrosa: “Ha arribat el moment de parlar obertament sobrer el futur del Palau de Vidre”
Lights off
Etiquetes: Ajuntament,Paeria,Lleida,Canal Paeria,premsa,prensa,notícies,Espais Singulars,Reforma del Palau de Vidre,Palau de Vidre,Camps Elisis,Plaça de la Panera,Plaça de l’Auditori,tallers participatius Espais Singulars,concurs d’idees d’arquitectura,Demarcació a Lleida del Col·legi d’Arquitectes,COAC,Víctor Pérez-Pallarès,Fundació del Paisatge de Lleida
< Aquest contingut requereix JavaScript i Macromedia Flash Player 10 o superior. Obtenir Flash

Fèlix Larrosa: “Ha arribat el moment de parlar obertament sobrer el futur del Palau de Vidre”
CanalPaeria
Vídeos: 542
Canals: CanalPaeria el 11-11-2019
Categories: Entrevistes amb l’Alcalde Lleida Promoció de la ciutat 
Reproduccions: 371
Duració: 00:02:12

Fèlix Larrosa: “Ha arribat el moment de parlar obertament sobrer el futur del Palau de Vidre”

L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, acompanyat del el president del Col·legi d’Arquitectes, Victor Pérez Pallarés, ha anunciat l’inici del debat ciutadà per definir el futur del Palau de Vidre dels Camps Elisis, una iniciativa que s’emmarca dins la segona edició del programa Espais Singulars que porta a terme la Fundació del Paisatge i que constarà de diversos tallers de participació ciutadana i d’un concurs d’idees.

El paer en cap ha definit el Palau de Vidre com “un gran equipament per a Lleida” que ha acollit inauguracions, congressos, convencions, conferències d’alt nivell durant molts anys. “Ara, però, ha arribat el moment de parlar obertament sobre el seu futur i de construir un nou relat per a aquest edifici i, també, per al seu entorn”. “Volem escoltar què volen que fem amb aquest espai els lleidatans i lleidatanes”, ha conclòs Larrosa.

Per la seva banda, el president de la Demarcació de Lleida del Col·legi d’Arquitectes (COAC), Victor Pérez-Pallarès, ha destacat els valors arquitectònics del Palau de Vidre, construït l’any 1965, obra de l’enginyer Josep Maria Cots Massana. Ha explicat que és un edifici singular amb un volum molt contundent emmarcat en el corrent brutalista que es fa molt evident en les façanes principal i posterior, on es veu l’estructura potent de formigó vist i elements geomètrics i simètrics. Així mateix, Pérez-Pallarès ha agraït la confiança dipositada en el COAC per part de la Fundació del Paisatge i de la Paeria en aquesta segona edició del programa Espais Singulars.

La iniciativa, que forma part del programa Espais Singulars que porta a terme la Fundació del Paisatge de Lleida, pretén aconseguir espais públics vius i útils adequats a les necessitats de la ciutadania. La primera fase del programa consistirà en un procés participatiu per escoltar la ciutadania, les associacions, les entitats, les empreses i els comerços de la ciutat. En la segona fase del programa Espais Singulars, prevista pel mes de març, es portarà a terme la convocatòria del concurs públic d’idees d’arquitectura per intervenir en l’àmbit del Palau de Vidre, adreçat a professionals-arquitectes. Finalment, a la tercera fase del programa, prevista per la primavera d’enguany, es farà una exposició pública dels projectes presentats i s’anunciarà la proposta guanyadora i les finalistes. El concurs no preveu que el guanyador del concurs sigui el que després faci el projecte d’execució, sinó que serà un concurs d’idees on hi haurà tres premiats, el guanyador i els finalistes. En base a les idees sorgides dels tallers, que formaran part de les bases del concurs d’idees, i de les idees guanyadores, l’Ajuntament de Lleida tirarà endavant un projecte sobre el Palau de Vidre.

Programa detallat dels tallers participatius

El programa Espais Singulars consta de dos grans blocs: un primer de participació ciutadana i un segon que és el concurs d’idees.

La participació ciutadana pot ser presencial, a través dels tallers participatius, o via web a través del formulari que es pot trobar a www.paeria.cat i http://urbanisme.paeria.cat/paisatge-i-patrimoni. També es poden fer arribar propostes a la bústia física o a través dels formularis disponibles a la Demarcació de Lleida del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (c. Canyeret, 2, Lleida).

Pel que fa als tallers participatius, s’han previst dues jornades. La primera tindrà un format de visita guiada i recorregut per l’edifici del Palau de Vidre, que es completarà amb una sessió de pluja d’idees debat col·lectiu entre tots els participant, amb l’objectiu de posar sobre la taula les diferents visions sobre l’espai i discutir sobre la viabilitat de cada una d’elles. Tindrà lloc el 9 de febrer a les 11.00 h, i el punt de trobada pels assistents serà a la plaça Bores, davant la porta d’entrada als Camps Elisis. El recorregut es planteja com una passejada en la qual es barrejarà la transmissió d’informació sobre la història i les característiques arquitectòniques, paisatgístiques i socials dels Camps Elisis i el Palau de Vidre amb el diàleg obert entre tots els assistents. En aquesta primer taller hi haurà com a convidat Josep Maria Cots Call (fill de de l’arquitecte autor de l’edifici).

El segon taller es celebrarà el dissabte 16 de febrer de les 11:00 a les 14.00 hores, a l’espai del Pati de les Comèdies, entre la regidoria de Cultura i l’IEI. Tindrà un format de dinàmica participativa i inclourà també enquestes espontànies als ciutadans i ciutadanes que passen pel carrer.

El projecte de reforma de la Plaça de l’Auditori i la Plaça de la Panera, a punt de licitar-se

El paer en cap ha aprofitat per anunciar que el projecte de reforma de la Plaça de l’Auditori i la Plaça de la Panera, espais on es va centrar la primera edició del programa Espais Singulars, estan pràcticament enllestits i a punt de licitar-se.
Url:
Embed:
Add To Technorati Add To Del.icio.us Digg This Video Add To Reddit Stubmle This Video


Powered By ClipBucket