Portal de Vídeos de l’Ajuntament de Lleida  

 

Lleida, una de les poques ciutats amb un sistema de telegestió de l’enllumenat públic
Lights off
Etiquetes: Lleida, una de les poques ciutats amb un sistema de telegestió de l’enllumenat públic
< Aquest contingut requereix JavaScript i Macromedia Flash Player 10 o superior. Obtenir Flash

Lleida, una de les poques ciutats amb un sistema de telegestió de l’enllumenat públic
CanalPaeria
Vídeos: 542
Canals: CanalPaeria el 13-01-2017
Categories: Lleida Promoció de la ciutat  
Reproduccions: 771
Duració: 00:01:15

Lleida, una de les poques ciutats amb un sistema de telegestió de l’enllumenat públic

L’Ajuntament de Lleida, a través de la concessionària de l’enllumenat públic de la ciutat, LleidaLlum està instal·lant un sistema de telegestió dels prop de 300 quadres de comandament d’enllumenat públic que convertirà Lleida en una de les poques ciutats de l’estat espanyol amb una implementació de telegestió del 100% de l’enllumenat públic. L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat del tinent d’alcalde i regidor de l’Hàbitat Urbà, Fèlix Larrosa, ha presentat aquesta tecnologia que controlarà els més de 25.200 punts de llum de tota la ciutat i facilitarà informació molt útil per a la gestió d’incidències, una gestió més eficaç d’estalvi energètic i millorar el manteniment de les instal·lacions optimitzant-les al màxim.

Ros ha posat de relleu que “el nou sistema de telegestió facilitarà informació molt útil per la gestió de la xarxa d’enllumenat públic i permetrà la possibilitat d’actuació immediata, amb la qual cosa podrem dur a terme estratègies operatives i funcions de control i supervisió que, d’altre forma, no seria factible realitzar”. Aquesta eina permetrà aconseguir entre d’altres objectius: millorar la seguretat de les instal·lacions, dur a terme una gestió eficaç de les polítiques d’estalvi energètic, millorar la qualitat del servei al ciutadà, optimitzar l’explotació de les instal·lacions d’enllumenat, millorar el manteniment de les instal·lacions, facilitant el treball dels recursos humans disponibles i tenir un registre històric de les corbes de consum energètic i així poder verificar els estalvis mitjançant el protocol EVO.

A més, el sistema permetrà les següents funcions: supervisió i registre dels paràmetres elèctrics, comprovacions reals de la facturació de la companyia elèctrica., encesa i apagat de les instal·lacions d’enllumenat, control real de la energia consumida, detecció immediata de les avaries i incidències, supervisió i comandament en temps real de les instal·lacions, millorar la qualitat i seguretat de les instal·lacions en detectar en temps real les avaries podent actuar ràpidament i minimitzar els seus efectes, optimitzar les despeses de manteniment amb plans que permetin evitar avaries repetitives i reduir els costosos desplaçaments de supervisió.

El sistema és fabricat per l’empresa ARELSA, empresa especialitzada i amb més de 25 anys oferint solucions de telegestió per enllumenat. Aquest sistema està implantat a ciutats com Barcelona, Palma de Mallorca, Gijón i té més de 400 clients a l’estat Espanyol. Cal destacar que la mitjana de ciutats amb la tipologia de Lleida, està en un 36% de la potència d’enllumenat públic amb sistemes de telegestió.

El sistema també permetrà futures millores a la xarxa d’enllumenat com: la implementació de sistemes punt a punt, sistemes antirobatori de cablejat, adaptació de les comunicacions a fibra òptica, wimax etc. Cada quadre de comandament portarà instal·lat el terminal CITILUX, que estarà permanentment connectat amb la sala de control i avisarà de qualsevol incidència, com podria ser l’apertura de la porta del quadre, utilització d’energia fora dels horaris programats, excessos de consum, salts de proteccions elèctriques etc. La sala de control estarà connectada amb el servei de guàrdia de LleidaLlum durant les 24 hores al dia i durant 365 dies a l’any, els avisos s’enviaran via una APP.

Aquesta millora va a càrrec de l’empresa LleidaLlum dins del contracte de manteniment integral de l’enllumenat públic i el seu cost ascendeix a 400.000€.

L’Ajuntament de Lleida ha invertit més de 8M€ en els darrers tres anys en la seva xarxa d’enllumenat públic i continuarà fent millores, adaptant la instal·lació a les recents normatives d’eficiència i seguretat i farà proves pilot properament.

Etiquetes relacionades

Url:
Embed:
Add To Technorati Add To Del.icio.us Digg This Video Add To Reddit Stubmle This Video
Parlem de nous espais que...
DIÀLEG 2 - Paeria
La Seu Vella, fotografiada...
Eye Tracking Evaluation (1/2)
Ple ordinari de Juliol de...
Parlem de la xarxa...
JOCS AMB GLAÇONS –...
Rua del Gran Camarlenc pels...
Conferència d’Àngel Ros...
Vídeo Confraria Casa de...
El Turó de la Seu Vella...
La Llotja acull la...
Lleida viu la festa del...
Sol·licitud de l’idCAT...
Lleida i Xàtiva signen un...
Programa: Tribuna a La...
Posa’t en on_Tria bé
Programa: Tribuna a La...
Ple ordinari de Setembre de...
Larrosa: “emociona...


Powered By ClipBucket