Portal de Vídeos de l’Ajuntament de Lleida  

 

Vídeos d’homenatges per a l’acte de Sant Jordi del Consell Escolar Municipal 2015
Lights off
Etiquetes: Vídeos d’homenatges acte de Sant Jordi Consell Escolar Municipal 2015
< Aquest contingut requereix JavaScript i Macromedia Flash Player 10 o superior. Obtenir Flash

Vídeos d’homenatges per a l’acte de Sant Jordi del Consell Escolar Municipal 2015
educacio
Vídeos: 388
Canals: educacio el 03-06-2015
Categories: Educació Infància  
Reproduccions: 1281
Duració: 00:03:30

Vídeos d’homenatges per a l’acte de Sant Jordi del Consell Escolar Municipal 2015

Entitat Garba Espiga: creadora de l’escola Espiga
L’any 1965, a un grup de professionals de Lleida els uneix la necessitat de crear una escola catalana amb la intenció de recuperar la tasca educativa feta per la Mancomunitat i la Generalitat de Catalunya. Els iniciadors van ser Jaume Barrull, Jaume Magre i Maria Rúbies. Entre els promotors, el matrimoni format per Lluís Domènech, arquitecte municipal i Carme Girbau (que van cedir i van adaptar gratuïtament el primer local de l’escola) i Josep Segarra, també arquitecte. Més tard s’hi incorporen altres fundadors: els professors Josep Solans i Ma. Rosa Papiol, Antoni Sas (arquitecte), Josep Ball (enginyer tècnic) i Júlia Grau (mestra provinent de l’escola Talitha de Barcelona).

En la línia de les escoles actives i catalanes del grup de Coordinació Escolar de Rosa Sensat de Barcelona s’inaugurà l’Escola Espiga al mes de setembre de 1967, als baixos de l’immoble núm. 26, del carrer Ciutat de Fraga, amb dues mestres: Júlia Grau, primera directora i Glòria Peret. I dues mestres en pràctiques: Carme Ballesteros i Marisa Garcia. Es creà també l’Associació de Pares i Amics de l’Escola Espiga.
El creixement de l’Escola dugué a adquirir, amb aportacions voluntàries, un terreny al camí de Moncada. El projecte de la nova escola el dugueren a terme els arquitectes Enric Mias, Antoni Sas i Josep Segarra, seguint els conceptes de pedagogia activa en espais oberts. L’Escola Espiga s’inaugurà l’any 1973.
Url:
Embed:
Add To Technorati Add To Del.icio.us Digg This Video Add To Reddit Stubmle This Video


Powered By ClipBucket