Portal de Vídeos de l’Ajuntament de Lleida  

 

La Paeria inicia la remodelació de la plaça Ramon Berenguer IV i de l’entorn de Rambla Ferran
Lights off
Etiquetes: Ramon Berenguer Rambla Ferran
< Aquest contingut requereix JavaScript i Macromedia Flash Player 10 o superior. Obtenir Flash

La Paeria inicia la remodelació de la plaça Ramon Berenguer IV i de l’entorn de Rambla Ferran
CanalPaeria
Vídeos: 542
Canals: CanalPaeria el 04-02-2019
Categories: Lleida Participació Promoció de la ciutat 
Reproduccions: 328
Duració: 00:01:46

La Paeria inicia la remodelació de la plaça Ramon Berenguer IV i de l’entorn de Rambla Ferran

L’Ajuntament de Lleida ha iniciat les obres de remodelació de la plaça Ramon Berenguer IV, just davant l’estació de trens, amb el trasplantament de dos grans castanyers, que permetrà eixamplar el carrer Príncep de Viana en aquest punt i reorganitzar el trànsit. El paer en cap, Fèlix Larrosa, ha visitat aquestes tasques i ha destacat la seva importància com a inici del projecte per transformar tot aquest sector i potenciar la Rambla Ferran.

“És una actuació absolutament transcendental perquè apunta la vocació que tenim de donar continuïtat a la Rambla fins a l’estació i perquè iniciem els processos de pacificació de la mateixa Rambla. La vocació és que Príncep de Viana sigui una gran via que es converteixi en una de les artèries principals d’ordenació del trànsit, però també com a columna que ha de lligar el centre de la ciutat amb els barris del marge esquerre: Cappont, Bordeta i Magraners”, ha afirmat l’alcalde, que ha estat acompanyat a la visita pel regidor d’Hàbitat Rural i Sostenibilitat, Joan Queralt.

Aquesta obra va lligada a la millora del carrer Anselm Clavé, on ben aviat s’eixamplaran les voreres i es reduiran a un els carrils de circulació, i amb la remodelació integral de la mateixa plaça Ramon Berenguer IV, que més endavant passarà a ser un espai més verd i més pensat pels vianants. Així, quan es concreti aquest projecte, els cotxes que vénen des d’Anselm Clavé només podran anar cap a la Rambla i els que procedeixen de Príncep de Viana hauran de seguir cap al pont, reduint així notablement el nombre de vehicles que arriba a Ferran.

“La plaça Ramon Berenguer passarà a ser una gran plaça, una d’aquelles grans places que et dóna la benvinguda quan arribes a una ciutat”, ha afirmat l’alcalde. “Totes aquestes actuacions –ha afegit– promouen una dinàmica de transformació, de fer carrers més amables i espais més naturalitzats, posant en valor els vianants, però també altres mitjans de transport alternatius que aniran sorgint arran d’aquest procés de transformació que fem del centre”.

Trasplantament de dos grans arbres

L’actuació que s’està duent a terme ara a la plaça Ramon Berenguer IV consisteix a retallar l’illa central per tal de guanyar un carril de circulació a Príncep de Viana i assolir l’alineació prevista al Pla General per aquest carrer. Això permetrà reordenar el trànsit i facilitar la circulació de vehicles per aquest punt clau d’entrada i sortida al centre de la ciutat, que passa a tenir 4 carrils, dos per sentit. Per aconseguir-ho, un cop acabada l’obra, es modificarà també la senyalització en el tram situat entre Sant Ruf i l’estació, que actualment compta amb una configuració de tres carrils de circulació en direcció a Prat de la Riba i només un cap a l’estació.

Per fer aquests canvis, és necessari trasplantar dos grans arbres –castanyers d’índies– que seran traslladats a l’altra banda del carrer, en un dels parterres de gespa que hi ha a la plaça de davant de l’estació. Així, s’aconsegueix també un altre objectiu important, com és la millora de l’ombreig d’aquest espai.

Els treballs preveuen també el desplaçament de diferents elements que es troben dins de l’illa central com cartells i semàfors, i la millora dels serveis (xarxa de reg, semàfors, canalitzacions de gas, esteses elèctriques, enllumenat, telèfon, etc). La nova configuració projectada suposarà l’adaptació i modificació de la semaforització actual i caldrà fer petits ajustaments per sincronitzar tots els moviments entorn de la plaça. També es restituirà tota la senyalització horitzontal.

Durant les obres, s’haurà d’ocupar un dels carrils de circulació al voltant de l’illa central de la plaça i s’han dissenyat petits desviaments per tal de no entorpir el trànsit. La Guàrdia Urbana vetllarà per evitar problemes de trànsit durant les hores punta i el trasllat dels arbres es farà en cap de setmana, per minimitzar les molèsties.

Les obres tenen una durada prevista d’un mes i compten amb un pressupost de 48.399,21 euros.

Etiquetes relacionades

Url:
Embed:
Add To Technorati Add To Del.icio.us Digg This Video Add To Reddit Stubmle This Video
Ple ordinari Paeria...
Serveis personals més a...
PROGRAMA HORIZONTE 2020,...
Missatge de l’alcalde...
Conferència de Josep Cuní...
Projecte CCI Pirineus Med...
Catalunya, Espanya i Europa...
Lleida, capital emergent
Conclusions de l’informe...
Prevenció o tolerància?
Les catifes de flors de la...
Xerrada Francesc Magrinyà...
Et jugues la vida per una...
Plenari dels Infants i...
Cantata infantil “En el...
EBM ALBARÉS - CURS...
EBM ALBARÉS. CURS...
La música de Jordi Savall...
Les Heures - Acadèmia...
Càpsules d’innovació...


Powered By ClipBucket