Portal de Vídeos de l’Ajuntament de Lleida  

 

L’Ajuntament de Lleida renova els ajuts socials pel pagament de l’IBI i amplia el seu abast
Lights off
Etiquetes: renovar ajuts socials IBI
< Aquest contingut requereix JavaScript i Macromedia Flash Player 10 o superior. Obtenir Flash

L’Ajuntament de Lleida renova els ajuts socials pel pagament de l’IBI i amplia el seu abast
CanalPaeria
Vídeos: 542
Canals: CanalPaeria el 18-06-2018
Categories: Lleida Promoció de la ciutat  
Reproduccions: 352
Duració: 00:01:55

L’Ajuntament de Lleida renova els ajuts socials pel pagament de l’IBI i amplia el seu abast

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha presentat avui la convocatòria d’ajuts socials per al pagament de l’Impost de Béns Immobles (IBI) de l’any 2018, que ampliaran el seu abast per arribar a més famílies, gràcies a un llindar econòmic més alt. Aquestes prestacions cobreixen fins al 50% del rebut i estan destinades a col·lectius amb dificultats per afrontar els pagaments, com són els pensionistes, aturats que portin més de 12 mesos sense feina, famílies monoparentals, discapacitats i víctimes de violència de gènere.

“Els canvis per aquest any 2018 van en la línia que les ajudes arribin a més famílies, fent determinades modificacions que fan que el nivell de renda inclogui a més gent”, ha destacat Ros, qui ha presentat les ajudes acompanyat de la tinent d’alcalde i regidora de la Gestió dels Recursos Municipals, la Hisenda Municipal i les Polítiques de Transparència, Montse Mínguez.

Aquestes prestacions van ser posades en marxa gràcies a un pacte amb el grup del PP. La seva presidenta, Dolors López, ha volgut destacar avui que “les ajudes socials són polítiques prioritàries perquè ajuden a resoldre els problemes de la gent” i s’ha mostrat partidària d’impulsar la seva difusió per tal que arribin a més ciutadans. El portaveu del grup popular, Joan Vilella, també ha participat en la presentació de la convocatòria.

Per aquest 2018, s’ha canviat l’indicador econòmic, per tal d’ampliar els possibles beneficiaris amb un llindar més alt, passant a l’IRSC, en lloc de l’IPREM, que s’usava l’any passat. Així, els ingressos màxims per optar a les ajudes queden fixats en de 853,68 euros al mes per a untitats familiars de tres o menys membres i de 1.422,8 per les que són més grans. A més, la tramitació dels ajuts s’iniciarà immediatament, deixant temps per presentar les sol·licituds fins al 30 de setembre.

Els requisits per obtenir l’ajuda, a més de formar part d’algun dels col·lectius mencionats, són estar empadronat i tenir residència habitual en l’habitatge objecte d’ajuda, amb un valor cadastral inferior a 29.000 euros; no ser titular de cap altre immoble a Lleida (excepte el pàrquing o traster associat); domiciliar el pagament de l’IBI; i complir el requisit de renda de no superar 1,5 vegades l’índex IRSC (equivalent a 569,12 euros mensuals) en unitats familiars de fins a tres membres o 2,5 vegades en unitats familiars de més de tres membres.

Durant l’any 2017 es van concedir un total de 180 ajudes al pagament de l’IBI, per un import total de 35.529,54 euros. L’ajuda mitjana va ser de 197,39 euros per família. La gran majoria d’ajudes, un total de 172, van anar a parar a propietaris, però també se’n van beneficiar 8 llogaters que han d’assumir per contracte el pagament de l’IBI.

Cal recordar que aquesta ajuda de l’IBI complementa un altre acord municipal, també amb el grup del PP, en el qual s’establia la reducció d’un 3% d’aquest impost en dos anys.

Paral·lelament, l’Ajuntament de Lleida també ofereix altres bonificacions en el pagament d’aquest impost. En concret, durant l’any 2017 se’n van concedir 687 per un import de 87.630,15 euros. La majoria van ser per a famílies nombroses (521) i també es van concedir 34 a pagesos de l’Horta.

Etiquetes relacionades

Ajuntament,Paeria,Lleida,Canal Paeria,premsa,prensa,notícies,Valors de Lleida,Lleida ciutat valors,inclusiva,acollidora,educadora,amable,proactiva,identitària,cívica,solidària,sostenibilitat,tallers participatius per als valors Lleida,Carles Alsinet,Càtedra d’Innovació Social la UdL Sant Jordi sensibilitats opinions ajuts socials Teaser Cultura & Sostenibilitat Paeria,premsa,prensa,notícies,Mobile Week a Lleida,Mobile Week,Mobile World Congress,territoris digitals,Salut pública i tecnologia,Fundació MW Capital,La llotja,tecnologia mòbil,Bibiana Ballbè,Fermín Mínguez compostatge taller online medi ambient sostenibilitat Paeria,premsa,prensa,notícies,Empresa Solidària,Dia Mundial Justícia Social,Caser Residencial Lleida,Associació Aspid,Mariola,aliança empresa entitats socials,Lleida les persones,qualitat vida Gent Gran,Pia Almoina,Montse Pubill conseller, afers socials, famílies, Paeria, IMO Lleida Magical Lan Party LanParty exhibicio ParaPara Paeria,premsa,prensa,notícies,Lleida valors,sostenibilitat,solidaritat,civisme,identitat,proactivitat,amabilitat,educació,acolliment,inclusivitat,Pacte Civisme,Càtedra Universitat Lleida,UdL,Carles Alsinet,tallers Accessibilitat, capacitat, Benestar Serveis Socials protecció promoció benestar educació, paeria, lleida, ajuntament plenari, infants, adolescents, joves, sostenible, sostenibilitat, som imprescindibles Paeria habitatges urbanisme palma reptes prejudicis adolescencia tolerancia empatia Renovar DARDO SOC demanda ocupació xarxes Internet Facebook Tuenti Twitter YouTube Paeria,premsa,prensa,notícies,Sharify,xarxes socials,agenda cultural,agenda ciutat,Gemma Prenafeta,agenda Sharify,compartir hobbies,start up,activitats facebook tuenti twitter moda marca prohibició burca angel ros tv3 matins
Url:
Embed:
Add To Technorati Add To Del.icio.us Digg This Video Add To Reddit Stubmle This Video
Lleida estrena el seu...
Ludoteca la Bordeta –...
What is FTTH - A Simple...
Un d’aquells dies –...
Junta General de l’EMU
Més de 8.000 persones...
El tresor de la campana 2/2
Vídeo 5 - PROGRAMA...
Taller online de...
Comerç del Centre...
Racial Fury - Me gusta tu flow
Programa: Panorama a Lleida TV
Lleida estrena La Llotja
La ciutat de Lleida, més...
Ple presupostos de novembre...
Himne d’Europa...
Espot promocional de la...
Ple extraordinari de...
EBM BALÀFIA - CURS...
Nova programació...


Powered By ClipBucket