Portal de Vídeos de l’Ajuntament de Lleida  

 

Homenatjats a l’acte de Sant Jordi del Consell Escolar Municipal 2019 (25 d’abril) (5/5)
Lights off
Etiquetes: Princep de Viana
< Aquest contingut requereix JavaScript i Macromedia Flash Player 10 o superior. Obtenir Flash

Homenatjats a l’acte de Sant Jordi del Consell Escolar Municipal 2019 (25 d’abril) (5/5)
educacio
Vídeos: 395
Canals: educacio el 29-04-2019
Categories: Cultura Lleida Participació 
Reproduccions: 499
Duració: 00:04:05

Homenatjats a l’acte de Sant Jordi del Consell Escolar Municipal 2019 (25 d’abril) (5/5)

L’escola Príncep de Viana commemora enguany el 90è aniversari. Va ser inaugurat l’any 1929 i era conegut amb el nom de Col•legi dels Ferroviaris, ja que va ser creat per als fills i filles dels treballadors de la RENFE; estava situat a la cantonada dels carrers Comtes d’Urgell i Príncep de Viana.

Amb el decurs dels anys les instal•lacions quedaren obsoletes. Al gener de 1993 l’escola es trasllada a l’edifici actual, al carrer Anselm Clavé, un espai amb una llarga història educativa: primer fou col•legi Maristes i posteriorment es convertí en la primera seu de la Facultat de Medicina a Lleida. Després d’uns anys en desús, es va convertir en l’assentament definitiu de escola. L’any 2018 va commemorar els 25 anys en la ubicació actual.

Al llarg de la seva història, l’escola, situada al bell mig de la ciutat, ha esta sempre el reflex de la població del barri. En l’actualitat el barri de Noguerola està conformat per carrers amb edificis antics, llogats majoritàriament a famílies migrades amb un nivell socioeconòmic mitjà- baix.

L’escola és un centre públic d’una línia que compta amb uns 210 alumnes de vora 20 nacionalitats, fet que suposa una gran diversitat social i cultural.

Segons el seu projecte educatiu de centre, els trets que la defineixen són: escola catalana, pluralista i democràtica, aconfessional, coeducativa, activa, participativa i oberta.

Des del curs 2001-2002 implementen el Projecte Àlber; un projecte preventiu dirigit a tota la població, basat en la construcció de les habilitats i les competències bàsiques d’accés al currículum en quant a habilitats i competències socio-emocionals, cognitives i comunicatives, de forma transversal i a través dels continguts curriculars.

Utilitzen diferents estratègies organitzatives i metodològiques sent l’eix vertebrador dels processos d’ensenyament-aprenentatge el treball per projectes, els agrupaments multiedat i internivells i el treball cooperatiu i col•laboratiu, amb especial èmfasi a la relació entre les entitats de la comunitat, a partir dels recursos que aquestes els hi ofereixen.

Etiquetes relacionades

Url:
Embed:
Add To Technorati Add To Del.icio.us Digg This Video Add To Reddit Stubmle This Video
Campanya “Treu les...
Més de 8.000 persones...
EBM RONDA - CURS 2019/2020...
Obres de manteniment a la...
Plastic World – Palma...
Petjada IMO: Isabel
Campanya per promocionar...
PESCA-MACARRONS – Lleida...
Ple ordinari d’Abril de...
EBM Grimm 2017/2018. Som...
Por si queréis salir –...
Neix la nova Agenda de...
5 de 9 - Saber Leer: RSS -...
Inicis Enher (2a part)
Vídeo “La Milla Blava”...
EBM GARGOT - CURS 2019/2020...
Lleida reivindica el dret a...
Video Clip Idgaf de Dua Lipa
Antoni Abad autor del...
LOS VIVANCOS


Powered By ClipBucket