Portal de Vídeos de l’Ajuntament de Lleida  

 

Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social de la UdL, pels 175 anys dels estudis de mestre.
Lights off
Etiquetes: UDL
< Aquest contingut requereix JavaScript i Macromedia Flash Player 10 o superior. Obtenir Flash

Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social de la UdL, pels 175 anys dels estudis de mestre.
educacio
Vídeos: 397
Canals: educacio el 04-05-2017
Categories: Lleida   
Reproduccions: 957
Duració: 00:03:29

Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social de la UdL, pels 175 anys dels estudis de mestre.

L’Escola Normal de Mestres, en concret l’Escola Normal Masculina, va ser fundada el 26 de novembre de 1841 i inicià la seva activitat al carrer Companyia, molt modestament, amb únicament 21 alumnes, una aula i un professor. El següent any es posà en marxa, en el mateix edifici, l’Escola Pràctica annexa a l’Escola Normal de mestres, amb una matrícula inicial de 50 nens entre 6 i 12 anys. Era la primera escola pública moderna a Lleida.

Durant la seva trajectòria ha anat canviant d’ubicació, de plans d’estudi i de denominació, fins a integrar-se definitivament l’any 2008 en la seu actual al Campus de Cappont. Durant els últims 25 anys s’han incorporat a la Facultat els estudis de grau d’Educació Social, Treball Social i Psicologia i el 2015 s’encunya el nom de Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social.

Actualment, la Facultat acull un equip humà de 285 professors adscrits i més de 2.400 estudiants, que suposen un 25% de l’estudiantat de la Universitat de Lleida. S’hi imparteixen set titulacions de grau, quatre màsters propis i tres màsters interuniversitaris. Dotze grups de recerca estan actualment desenvolupant nombrosos projectes d’investigació i participen en el programa de doctorat de la Facultat.

La Facultat ha desenvolupat convenis amb més de 1.000 escoles, instituts i centres d’atenció a les persones, des d’una vessant educativa i psicosocial i es disposa de més de 80 convenis amb universitats de tot el món per a realitzar estades de docència o pràctiques a l’estranger, que creixen any rere any.

El passat mes de novembre es van fer diversos actes de commemoració del 175 aniversari de la posada en marxa a Lleida de l’Escola Normal de Mestres. Entre ells, es va nomenar el professor Francesco Tonnucci (“Frato”) com a Doctor Honoris Causa de la Universitat de Lleida. Tot un símbol del prestigi i de la identitat del mestre i de l’educador, valors de present i de futur de la Facultat.

L’objectiu de la Facultat és fer créixer persones, amb la formació integral dels professionals, que són les persones clau per a la cohesió social, la integració i el desenvolupament del teixit productiu del territori. Com diu Frato, fa 175 anys que “imaginem l’educació” i en volem fer molts més.

La Paeria – Ajuntament de Lleida
Url:
Embed:
Add To Technorati Add To Del.icio.us Digg This Video Add To Reddit Stubmle This Video


Powered By ClipBucket