Portal de Vídeos de l’Ajuntament de Lleida  

 

Descensos històrics d’infraccions penals, d’accidentabilitat i lesivitat a Lleida
Lights off
Etiquetes: Descensos històrics d’infraccions penals, d’accidentabilitat i lesivitat a Lleida
< Aquest contingut requereix JavaScript i Macromedia Flash Player 10 o superior. Obtenir Flash

Descensos històrics d’infraccions penals, d’accidentabilitat i lesivitat a Lleida
CanalPaeria
Vídeos: 542
Canals: CanalPaeria el 20-02-2017
Categories: Lleida   
Reproduccions: 924
Duració: 00:01:58

Descensos històrics d’infraccions penals, d’accidentabilitat i lesivitat a Lleida

La Junta Local de Seguretat de Lleida ha fet balanç de les actuacions realitzades durant el 2016 i els resultats obtinguts mostren descensos històrics, tant pel que fa a infraccions penals com a accidentabilitat i lesivitat en el trànsit. El paer en cap, Àngel Ros, ha presidit la Junta, celebrada a la Paeria, i ha donat els detalls de la mateixa en roda de premsa amb la directora dels SSTT d’Interior a Lleida, Montserrat Meseguer. L’alcalde ha indicat que les infraccions penals, que són les faltes i delictes, van disminuir un 5′2% durant el 2016, passant dels 10.415 del 2015 als 9.875.

D’entre les dades que ha facilitat l’alcalde, s’ha de remarcar la disminució dels delictes contra el patrimoni (dels 8.255 del 2015 als 7.733 del 2016); contra les persones (descens de 44) com contra l’ordre públic, amb un -5,2%. Les disminucions també es registren en els robatoris a l’interior de domicili, amb un -30,1%; en els robatoris amb força, amb un -10,8%, i els robatoris amb violència i intimidació, un -16,6%.

En l’apartat de dispositius especials, s’han d’apuntar els 631 antiterroristes, els 696 de vigilància vinculada a problemes d’habitatge i els 340 organitzats dins l’àmbit comercial i de l’empresa.

La violència domèstica ha estat un dels punts que l’alcalde ha matisat, per l’increment de denúncies registrades davant dels Mossos d’Esquadra. S’ha passat de les 525 del 2015 a les 614 del 2016, fet que ha atribuït a que poden haver-se incrementat les situacions de violència domèstica o perquè hagi incrementat la sensibilitat social i s’hagi perdut la por a denunciar aquestes situacions, sent aquest el mateix sentit manifestat al respecte per la directora dels SSTT d’Interior a Lleida.

En matèria de trànsit, l’alcalde de Lleida ha explicat que els indicadors de la Guàrdia Urbana reflecteixen un millora en el conjunt dels apartats: els accidents amb ferits van caure un 25,8%, passant dels 283 de l’any anterior als 210 del 2016, tenint en compte que el volum d’accidents amb ferits s’han reduït quasi a la meitat des del 2009 quan n’hi va haver 405. Les víctimes mortals en accidents de trànsit van ser 2 durant el 2016, en comparació a les 5 de l’any anterior (-60%), mentre els ferits greus van disminuir un 17% i els lleus un 21%. En atropellaments, també va descendir un 16,67%, amb 60 el 2016, igualment reduint-se a la meitat respecte al 2009, quan van ser 111. Però van créixer els accidents sense cap tipus de ferit ni lesió en un 15,01%. Segons l’alcalde Ros, aquests descensos responen a les polítiques municipals aplicades a la ciutat per reduir la velocitat dels conductors, i ha afegit que la voluntat en aquests apartats és arribar sempre a zero accidents i víctimes.

Les denúncies per l’incompliment de les ordenances municipals van créixer un 6%. I, per exemple, les actuacions registrades per no recollir els excrements dels animals van ser de 206, respecte a les 161 de l’any anterior. L’any passat la Guàrdia Urbana només va dur fer una actuació contra el ‘top manta’, pel que es considera un problema inexistent a la ciutat.

Etiquetes relacionades

Url:
Embed:
Add To Technorati Add To Del.icio.us Digg This Video Add To Reddit Stubmle This Video
Sr. Francesc Jové i...
EBM RAIMAT - Portes...
Vídeo Confraria Casa de...
Els origens del Parc
Les obres al barri de...
FEM UN TOMB PER L’IMO
Ple ordinari d’Abril de...
El Turó de la Seu Vella...
EBM GRIMM - Portes Obertes...
Sr. Josep Varela i Serra,...
Armats de la Sang - Lleida
EBM GRIMM CURS 2018/2019....
Programa: Tribuna a La...
Conferència d’Àngel Ros...
1er Concurs de pintura...
La ludoteca del Centre...
Calle 13 – Palma...
Branemark Lleida...
Sr. Antoni Olona Cabasés,...
Dia Mundial de la Poesia en...


Powered By ClipBucket