Portal de Vídeos de l’Ajuntament de Lleida  

 

Els alumnes de l’Escola de Magraners planten els arbres de la reforma del pati
Lights off
Etiquetes: Ajuntament,Paeria,Lleida,Canal Paeria,premsa,prensa,notícies,plantació d’arbres,Escola de Magraners,pati de l’Escola de Magraners,alumnes de l’Escola de Magraners,laberint
< Aquest contingut requereix JavaScript i Macromedia Flash Player 10 o superior. Obtenir Flash

Els alumnes de l’Escola de Magraners planten els arbres de la reforma del pati
CanalPaeria
Vídeos: 542
Canals: CanalPaeria el 25-06-2019
Categories: Educació Infància Lleida 
Reproduccions: 432
Duració: 00:01:45

Els alumnes de l’Escola de Magraners planten els arbres de la reforma del pati

Els alumnes de l’Escola Pública de Magraners han participat en la plantació de l’arbrat de la reforma del pati del centre, que ells mateixos van idear i proposar, quan l’Ajuntament de Lleida va tenir la iniciativa de remodelar aquests espais, on també hi ha l’Escola Bressol Municipal.

L’equip educatiu de l’escola va endegar en el seu dia un projecte curricular amb els nens i nenes, on van fer un debat de les propostes per millorar el seu pati, les quals van plasmar en diferents dibuixos. Finalment es va fer un refós amb totes les idees i es va elaborar una proposta, la qual ha guiat el discurs del present projecte.

El paer en cap, Fèlix Larrosa, ha visitat l’activitat escolar, acompanyat dels regidors Joan Queralt i Rosa M. Salmerón, i s’ha congratulat per aquest projecte, que és un pla pilot que es vol estendre a altres escoles de la ciutat, perquè siguin els mateixos alumnes, qui determinin el procés de transformació d’aquest espai a l’aire lliure, que ha de permetre activitats pedagògiques i d’oci, típiques del pati d’una escola.

L’alcalde també ha posat en valor la iniciativa i ha dit que “així és com s’han de fer els projectes, amb la participació i implicació directa de la ciutadania, en aquest cas dels alumnes, que han dissenyat el seu pati i des de l’Ajuntament els hem ajudat a fer que sigui possible”.

El projecte de reforma del pati de l’Escola de Magraners vol resoldre l’espai que rodeja el centre, que és àrid i sec, la qual cosa fa que els mesos de primavera i tardor sigui molt calorós. En estar totalment descobert no ofereix interès ni possibilitats vers als jocs infantils dels propis alumnes.

Aquestes circumstàncies, així com l’objectiu de la Paeria de plantar 9.000 arbres en els darrers quatre anys, per tal de millorar la qualitat ambiental del nostre medi i reduir les emissions de CO2, van ser les que van permetre afrontar aquest projecte, basat en la plantació d’arbrat entès com un espai de natura i també com a instrument de joc.

El projecte es planteja diferenciant tres àmbits, que també permetran executar les obres en tres fases diferenciades. La Fase I i la Fase III, serien les situades al sud, que limiten amb la zona qualificada de Parc Urbà. Aquestes àrees estan molt exposades al vent i al sol. En aquest àmbit es planteja la creació de bosc, per limitar l’acció del vent i com a barrera natural amb la resta del polígon exterior.

En la fase I, que correspon a la zona sud-est i límit est de la pista esportiva, es procedirà a la plantació perimetral amb arbres de fulla perenne, per garantir una frontera vegetal amb l’àmbit exterior de caràcter permanent. Més a prop de l’edifici, es crearà una àgora, amb bancs fets in situ amb pedra reciclada de gran format, disposats de forma semicircular cap a la façana est de l’edifici, on es col·locarà una pissarra a la paret per poder impartir classes a l’exterior. En aquest àmbit, els arbres seran caducifolis, per poder gaudir del sol a l’hivern. Aprofitant el desnivell existent que hi ha al límit de la pista esportiva, es col·locaran uns jocs infantils creant un recorregut amb salts d’obstacles.

La fase II correspon a l’accés principal de l’escola pel carrer Vila-Rodona. En aquesta zona es vol donar una imatge d’ordre mitjançant una plantació en quadrícula d’arbres alts, que actuarà com a connexió dels edificis existents. Per donar un ús lúdic en aquest àmbit, s’ha utilitzat la idea dels alumnes de crear un laberint. Seguint aquest criteri, s’ha dibuixat una plantació contínua de boix que genera diferents espais, on hi haurà jocs infantils, i que permetrà subdividir àrees, segons activitats, edats de nens o altres conceptes.

La fase III, que s’abordarà en una etapa posterior, correspon a la zona sud-oest de l’escola, on hi havia una pista esportiva que no està pavimentada, i que no s’utilitza. Com hem comentat, aquesta fase s’executarà en una etapa posterior.

Es proposa continuar amb la barrera vegetal que de la Fase I, en forma de bosc amb arbres de fulla perenne. Com a element de joc, es planteja la construcció d’un túnel de jonc, que farà una forma sinuosa, dibuixant una plaça central on plantarem una sequoia gegant, que serà l’arbre simbòlic.

Paeria - Ajuntament de Lleida

Etiquetes relacionades

Url:
Embed:
Add To Technorati Add To Del.icio.us Digg This Video Add To Reddit Stubmle This Video
EBM PARC DE GARDENY –...
EBM SECÀ 2015-2016 –...
EBM LA MITJANA 2018/2019....
Ple ordinari de febrer 2016...
Ses Magestats els Reis...
Museu de l’Aigua
El “LleidaDrone Arena”,...
Curs de fotografia als...
Lleida tanca la celebració...
Gran salt qualitatiu del...
Lleida recupera la qualitat...
Arrenca la 24a Mostra de...
Himne d’Europa...
Arrenca la temporada...
El paper dels ens regionals...
Càpsula 6 Club Llunàtic...
Institut Josep Lladonosa,...
Creixement, ocupació i...
Posa’t en on_Ara no toca
EBM SECÀ CURS 2019/2020...


Powered By ClipBucket