Portal de Vídeos de l’Ajuntament de Lleida  

 

Vídeos d’homenatges per a l’acte de Sant Jordi del Consell Escolar Municipal (1/6)
Lights off
Etiquetes: Vídeos d’homenatges per a l’acte de Sant Jordi del Consell Escolar Municipal Abel Martínez Oliva
< Aquest contingut requereix JavaScript i Macromedia Flash Player 10 o superior. Obtenir Flash

Vídeos d’homenatges per a l’acte de Sant Jordi del Consell Escolar Municipal (1/6)
educacio
Vídeos: 388
Canals: educacio el 28-04-2016
Categories: Educació Infància Lleida 
Reproduccions: 893
Duració: 00:02:50

Vídeos d’homenatges per a l’acte de Sant Jordi del Consell Escolar Municipal (1/6)

1. Abel Martínez Oliva
Des del Servei d’Educació de la Regidoria de les Polítiques a favor de la Creativitat, la Cultura, l’Educació i els Esports de l’Ajuntament de Lleida es vol retre homenatge al professor Abel Martínez Oliva, que va morir el 20 d’abril de 2015 per l’agressió d’un menor, a l’institut Joan Fuster de Barcelona, on impartia classes de secundària.
L’Abel va néixer a Lleida l’any 1979. Va realitzar els seus estudis de secundària a l’institut Manuel de Montsuar. Després va cursar Magisteri i es llicencià en Història a la Universitat de Lleida. Sempre va tenir molt clar que es volia dedicar a la docència. Des de l’any 2008 va exercir com a docent en diferents centres educatius d’arreu de Catalunya.
El Consell Escolar Municipal, en la sessió plenària del 27 de maig de 2015 proposa la concessió de la medalla al mèrit educatiu o pedagògic a títol pòstum per a aquest professor.
En el seu record la consellera d’Ensenyament Sra. Irene Rigau i el rector de la Universitat de Lleida (UdL), Sr. Roberto Fernández, van signar el 4 novembre 2015 el conveni per a la creació de la càtedra Educació i Adolescència Abel Martínez, dirigida per la professora de Pedagogia de la UdL, Sra. Maria Àngels Balsells. Aquesta càtedra neix amb l’objectiu d’esdevenir un espai de reflexió i d’anàlisi interdisciplinari sobre l’educació i l’adolescència. Pretén donar respostes innovadores a les dificultats i a les necessitats en les quals es troben molts joves i a les quals s’ha de fer front els centres educatius. La funció principal de la càtedra és potenciar la investigació, la innovació i la formació en l’àmbit de l’educació i l’adolescència. Impulsarà l’intercanvi entre la universitat, els centres de secundària, els espais d’educació no formal, les administracions i entitats. Entre altres qüestions, permetrà establir línies de treball conjuntes per estudiar el rol i el comportament de l’adolescència dins del sistema educatiu, coordinar projectes d’investigació, oferir seminaris, conferències o jornades.
L’Ajuntament de Lleida ha concedit a l’Abel la medalla al mèrit educatiu o pedagògic de la ciutat, a títol pòstum.
Url:
Embed:
Add To Technorati Add To Del.icio.us Digg This Video Add To Reddit Stubmle This Video


Powered By ClipBucket