Portal de Vídeos de l’Ajuntament de Lleida  

 

La Paeria destinarà recursos per impulsar el comerç local
Lights off
Etiquetes: començ local recursos paeria
< Aquest contingut requereix JavaScript i Macromedia Flash Player 10 o superior. Obtenir Flash

La Paeria destinarà recursos per impulsar el comerç local
CanalPaeria
Vídeos: 542
Canals: CanalPaeria el 04-01-2019
Categories: Lleida Participació Promoció de la ciutat 
Reproduccions: 310
Duració: 00:01:46

La Paeria destinarà recursos per impulsar el comerç local

El pla previst es finançarà a través d’un procés de concurrència pública de forma que empreses de forma particular o col·lectiva puguin presentar la seva proposta d’acord amb les línies estratègiques que establirà el propi Pla de Comerç. Els diners provindran dels impostos recaptats de la creació de les grans superfícies comercials. ‘Un percentatge es dedicarà a la dotació econòmica del fons de modernització del comerç de Lleida per donar eines als autònoms i microempreses; per tal que agafin musculatura i segueixin pensant el seu espais dins el mix comercial de la ciutat’, ha remarcat l’alcalde. Tot plegat amb l’objectiu que el comerç de Lleida sigui competitiu més enllà del seu territori i també capti clients de l’Aragó o altres demarcacions de Catalunya com Tarragona.

Tal com ha apuntat l’alcalde, els grans espais comercials donaran una força extraordinària com a capital. “Volem jugar a la lliga d’honor de l’oferta comercial. Som capital d’un gran territori i, per això, hem de bolcar els nostres esforços i apostar decididament per la transformació del teixit comercial de la nostra ciutat”.

Pel que fa als terminis, el paer en cap ha anunciat que durant el proper mes de gener o febrer es presentarà el Pla Estratègic de Comerç, que inclourà la línia específica de modernització d’infraestructures comercials.

L’alcalde de Lleida també ha volgut traslladar seguretat i plena confiança al petit empresari comercial de la ciutat i que tingui la seguretat que la Paeria estarà al seu costat. “Entre tots hem de bastir un model comercial que avanci sempre pensant en com i de quina manera som més competitius amb caràcter territorial”, ha afegit.

“Estem competint territorialment amb altres zones comercials. Volem que es compri a Lleida. Volem que el petit empresari tingui les eines necessàries per millorar l’oferta comercial i ser més competitiu de manera individual i, també, de manera col·lectiva o global des del punt de vista territorial”.

El plantejament passa perquè Lleida tingui formats comercials que avui en dia no té i que s’estan instal·lant en entorns propers. “Aquest fet ens fa mal com a ciutat, des del punt de vista econòmic i des del punt de vista de la generació d’ocupació. Hem de bastir la capitalitat de Lleida, fent que la gent no marxi a comprar a fora. Hem de teixir aliances amb el comerç de proximitat de la ciutat per tal d’aconseguir un mix comercial ordenat i assumible”.

Finalment, l’alcalde ha fet èmfasi en la seva ferma voluntat de que Lleida avanci en termes de benestar i d’oferir majors oportunitats per a tots els lleidatans i lleidatanes amb l’objectiu de construir una ciutat més justa.

Dies de Shopping

El paer en cap, acompanyat del tinent d’alcalde i regidor de Promoció de la Ciutat, Rafael Peris, ha presentat amb les organitzacions comercials de la ciutat la campanya una campanya de promoció específica a la ciutat per Nadal, “Dies de Shopping”, que està vinculada a la nova campanya de City Màrqueting, que es presentarà a Fitur, a Madrid, al gener. La inversió que s’ha fet ronda els 120.000 euros i mostra la voluntat clara del a Paeria de potenciar Lleida com a destinació de comerç, shopping, turística i patrimonial.

La iniciativa pretén reforçar l’atractiu comercial de Lleida per captar consumidor de la ciutat i el seu entorn, així com de les zones veïnes estratègiques, des de la Franja o la Ribera d’Ebre, a la Catalunya Central. Es tracta, doncs, d’una campanya de ciutat que es desenvolupa amb els missatges de #LleidaInfinita i #SocdeLleida.

Larrosa ha remarcat que Lleida és la gran capital de la Catalunya Interior i que s’han de promoure accions a la seva àrea d’influència, treballant l’àmbit comercial, patrimonial i festiu. Les actuacions entorn a “Dies de Shopping”, “Lleida, a mig camí de l’Infinit” i “Els Mercats de Nadal” formen part d’aquest projecte de dinamització en matèria comercial.

L’alcalde ha incidit en què la Paeria està al costat dels empresaris del comerç i de l’economia local i que aquesta campanya s’ha desenvolupat conjuntament amb les organitzacions empresarials de la ciutat.

Peris ha assenyalat que s’ha posat el focus en difondre l’atractivitat de Lleida més enllà de la ciutat i, a més de la seva àrea d’influència, també tindrà presència al metro de Barcelona. També ha subratllat el canvi d’imatge als Mercats de Nadal, que s’han agrupat a la plaça de la Catedral, atenent les necessitats i peticions dels paradistes, que ja han mostrat, amb els clients, la seva satisfacció per la millora.

El president de PIMEC, Manel Llaràs, considera encertada la campanya de promoció per dinamitzar el comerç i el patrimoni i per donar centralitat a la ciutat de Lleida. Igualment, la presidenta de la Federació de Comerç de Lleida, M. Rosa Eritja, ha afirmat que defensen el comerç de proximitat i l’artesania i ha celebrat iniciatives com aquesta, felicitant la Paeria.

Etiquetes relacionades

Url:
Embed:
Add To Technorati Add To Del.icio.us Digg This Video Add To Reddit Stubmle This Video
Lleida, una de les poques...
Compra de l’antic convent...
Preparats per a fer feliç...
Càpsules d’innovació...
L’alcalde de Lleida,...
Experiència...
Ludoteca la Bordeta –...
‘Goyescas o los Majos...
El paper dels ens regionals...
Edifici Pal·les
Ses Magestats els Reis...
Lipdub del pla de barris de...
150 actes de cultura...
Àngel Ros subratlla el...
EBM GARGOT - CURS 2019/2020...
Sr. Moisés Sobrino Motis,...
Presentació dels projectes...
Càpsules d’innovació...
L’Ajuntament de Lleida...
Arrenca la 23a edició...


Powered By ClipBucket