Portal de Vídeos de l’Ajuntament de Lleida  

 

La ciutadania de Lleida proposa 164 projectes dins dels Pressupostos Participatius
Lights off
Etiquetes: presupost
< Aquest contingut requereix JavaScript i Macromedia Flash Player 10 o superior. Obtenir Flash

La ciutadania de Lleida proposa 164 projectes dins dels Pressupostos Participatius
CanalPaeria
Vídeos: 542
Canals: CanalPaeria el 26-01-2018
Categories: Cultura Lleida Promoció de la ciutat 
Reproduccions: 567
Duració: 00:02:06

La ciutadania de Lleida proposa 164 projectes dins dels Pressupostos Participatius

L’alcalde Àngel Ros ha presidit aquest migdia la presentació de la valoració del procés participatiu que ha impulsat l’Ajuntament de Lleida per consultar a la ciutadania sobre obres i inversions a executar enguany en els barris de la ciutat, seguint l’acord dels pressupostos municipals. La ciutadania de Lleida ha proposat 164 projectes dins dels Pressupostos Participatius i han participat 102 persones, 59 a títol individual i 43 en representació d’entitats. La ciutadania de Lleida ha presentat 164 propostes al projecte de pressupostos participatius que va posar en marxa l’Ajuntament de Lleida al mes de març d’aquest any. En aquest projecte hi ha participat 418 persones per mitjà de les reunions dels Consells Territorials o de barris. 102 persones han formulat alguna proposta als pressupostos participatius, 59 a títol individual i 43 en representació d’entitats. L’Ajuntament de Lleida ha destinat 1 milió d’euros als Pressupostos Participatius, 800.000€ per a un mínim de 16 projectes menors de 50.000 euros i 200.000€ per a projectes d’entre 50.000 i 200.000 €.

El paer en cap ho ha fet en una roda de premsa, acompanyat dels tinents d’alcalde de Recursos Municipals i de Participació, Montse Mínguez i Joan Gómez, respectivament, així com de la presidenta de Ciutadans, Ángeles Ribes, ja que la proposta d’incorporar l’esmena en els pressupostos va ser inicialment d’aquest grup, com ha posat de relleu Ros que ha destacat que “aquest és un projecte pioner a la Paeria que ha estat possible per l’esmena als pressupostos del grup de C’s, que establia la necessitat de posar en marxa un procés participatiu per no només consultar a la ciutadania el destí d’una part dels pressupostos d’inversions de la Paeria, sinó també perquè triïn quins d’aquests projectes s’acabaran duent a terme”. (Tall de veu À. Ros)

El tinent d’alcalde de Participació, Joan Gómez, ha estat l’encarregat d’explicar la valoració dels projectes presentats als Pressupostos Participatius de l’Ajuntament de Lleida en què ha destacat que des de l’inici d’aquest projecte s’han celebrat 22 reunions presencials dels Consells Territorials o de Barris que han tingut lloc entre el 30 de març i el 30 de juny. Fins al mateix 30 de juny s’han pogut presentar els projectes i del 12 al 28 de juny s’han realitzat els debats sobre les propostes presentades.

Pel que fa al procediment, els projectes els seleccionarà una comissió tècnica que, fins al 20 d’agost, valorarà que les propostes compleixin els següents requisits:

- Hauran de correspondre a matèries i àmbits que siguin competència de l’Ajuntament i que siguin coherents amb els valors i plans municipals aprovats.

- Que siguin realitzables tècnicament i el màxim de viables econòmicament, i que respectin el marc jurídic i legal existent.

- Que la implementació de les propostes tinguin acotat un principi i un final.

Els projectes es classificaran en dos grups, segons la seva quantia:

- Grans projectes de ciutat:amb un import d’entre 50.000 i 200.000 euros. Se’n podran aprovar entre un i quatre, per un import que no superi els 200.000 euros en total.

- Projectes menors: fins un import màxim de 50.000 euros.

Se’n podran aprovar tants com sigui possible pel valor de la resta de la partida per a pressupostos participatius (800.000 €) menys el cost de la realització de la Consulta Ciutadana. Es garantirà que les 14 zones de la ciutat i les dues EMD (sucs i Raimat) en siguin beneficiàries d’almenys un cadascuna

Votació dels projectes

A partir de la valoració tècnica dels projectes, aquests se sotmetran a consulta per mitjà de vot lliure, directe i secret dels veïns i veïnes de la ciutat i de les EMD de Raimat i Sucs.

Pel que fa al sistema de votacions podran ser presencials o telemàtiques. Els veïns i veïnes podran seleccionar els projectes que volen marcant al formulari de consulta 1 projecte gran i un màxim de 3 de petits. Als pressupostos participatius podrà votar qualsevol persona empadronada a Lleida i major de 16 anys.

Es podrà votar electrònicament entre l’1 i l’11 de setembre. Per poder fer-ho, cal que es demani a l’OMAC una clau d’accés per poder fer la votació online. Presencialment es podrà votar els dies 12 de setembre (centres cívics de Balàfia, Pardinyes i Secà), el 13 (centres cívics Bordeta, Cappont i Magraners), el 14 (Mariola, Ereta i Democràcia) i 15 (Sucs, Raimat i Llívia).

Etiquetes relacionades

Url:
Embed:
Add To Technorati Add To Del.icio.us Digg This Video Add To Reddit Stubmle This Video
Servei de teleassistència
My Fair Lady, el Musical,...
EBM RONDA - CURS 2020/2021...
Lleida estrena un nou espai...
Programa: A peu de carrer a...
Sol·licitar vida laboral
El paer en cap anuncia la...
Celebració de Sant Jordi...
Ple ordinari de febrer 2016...
Aquest Nadal, regala...
Plaça 1 d’octubre
EBM SECÀ CURS 2019/2020...
20.000 nens i nenes de 73...
Inauguració Terrassa La...
Lluís Foix reivindica...
Noticia de LleidaTV sobre...
Ple extraordinari...
Ple Municipal Ordinari del...
La ciutadania avala el nou...
Les arts plàstiques, la...


Powered By ClipBucket