Portal de Vídeos de l’Ajuntament de Lleida  

 

L’alcalde Larrosa destaca que “el POUM de Lleida lidera un procés de canvi”
Lights off
Etiquetes: Alcalde Larrosa POUM de Lleida
< Aquest contingut requereix JavaScript i Macromedia Flash Player 10 o superior. Obtenir Flash

L’alcalde Larrosa destaca que “el POUM de Lleida lidera un procés de canvi”
CanalPaeria
Vídeos: 542
Canals: CanalPaeria el 05-02-2019
Categories: Lleida Participació Promoció de la ciutat 
Reproduccions: 395
Duració: 00:02:08

L’alcalde Larrosa destaca que “el POUM de Lleida lidera un procés de canvi”

L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, ha destacat en una trobada amb periodistes que la Comissió Territorial d’Urbanisme ha donat el seu vistiplau al model plantejat pel nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Lleida i n’ha destacat les seves característiques innovadores. “La comissió avala els grans temes plantejats, ens compra el model. Van afirmar que el POUM de Lleida lidera un procés de canvi en la concepció urbanística del país. És un document de referència per les seves propostes absolutament innovadores”, ha afirmat Larrosa.

Entre les principals característiques d’aquest nou mapa urbanístic s’hi troben l’aposta per la contenció del creixement urbanístic; la designació de sòl urbanitzable no delimitat com a gran reserva pel creixement demogràfic futur de la ciutat vinculant el seu desenvolupament a la inversió en la regeneració del Centre Històric; la renovació del teixit urbà de l’Eixample de la ciutat per guanyar qualitat urbana; les previsions d’habitatge social; les dotacions de zones verdes i equipaments; la definició de l’Horta com a espai singular a consolidar per potenciar l’activitat agrària; la posada en marxa de nous sectors econòmics com el de Torreblanca-Quatre Pilans amb una aposta especial per la logística; i l’impuls al patrimoni amb el Pla especial del riu Segre i el Pla especial del Turó de la Seu Vella.

“És un POUM que permetrà situar Lleida d’aquí 15 o 20 anys com una ciutat d’oportunitats, amb dinamisme comercial, capitalitat cultural i lideratge socioeconòmic. Una Lleida més capital i central per les seves infraestructures de comunicacions que aposta per valors de gènere i ambientals”, ha destacat el paer en cap.

La Comissió d’Urbanisme ha plantejat algunes consideracions de caràcter tècnic que no qüestionen el model proposat i que ara s’analitzaran per valorar la seva inclusió en el document que es portarà a l’aprovació del ple. Entre altres, fan referència a la regulació de les urbanitzacions amb dèficits a l’Horta i als mecanismes de gestió per vincular la inversió al Centre Històric amb el desenvolupament de nous sectors urbanitzables a la perifèria, una possibilitat que també es planteja ampliar a la Mariola.

Pel que fa als terminis d’aprovació provisional del POUM al ple municipal, l’alcalde ha assenyalat que ha iniciat una ronda de contactes amb els portaveus dels grups municipals per tractar sobre aquesta qüestió. Ara s’hauran de fer les modificacions que es considerin oportunes per incorporar les observacions de la comissió i quan estigui llest el document s’establirà el calendari per la seva aprovació provisional. El paer en cap ha afirmat que confia que serà dins d’aquest mandat municipal.

Un nou recinte firal més modern

Dins del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal, s’estableix també la futura ordenació del sector de Fira de Lleida, que viurà una transformació important a llarg termini. L’alcalde ha destacat que a la Comissió també es va avalar la proposta del POUM per implantar un nou recinte firal a la ciutat que inclourà el recinte de l’Hípica, que ara s’està arranjant per fer-hi un nou espai polivalent, i l’espai que queda entre el Canal de Seròs, el pont de Pardinyes i la via ferroviària, d’unes 12,5 hectàrees.

“Ens permetrà desenvolupar un nou model de Fira més modern, més avançat, més preparat i que reforça també la capitalitat de Lleida com a centre de negocis. Plantegem una operació que sigui sostenible econòmicament i que ens consolidi de facto com la segona ciutat firal de Catalunya”, ha afirmat l’alcalde. Dilluns l’alcalde es reunirà amb el president de la Cambra de Comerç i de la Comissió Delegada de Fira de Lleida, Joan Simó, i ben aviat amb la resta de patrons per treballar en aquest projecte.

La proposta inclou refer l’estructura firal, de manera que els espais firals existents, que tenen una superfície total de 57.000 m², passin a ser residencials amb un màxim de 371 nous habitatges que tancaran aquest sector del barri de Cappont. Aquesta actuació es complementarà amb una nova ampliació dels Camps Elisis cap al vial de Victoriano Muñoz que, juntament amb una nova franja verda prevista al carrer Santa Cecília, farà que les zones verdes en aquest sector arribin al 47%, molt per sobre de l’habitual i del que fixa la llei.

“La Meta i els Docs seran municipals”

L’alcalde també ha volgut deixar clar la situació de la Farinera La Meta. “A l’estació s’ha fet una revisió del Pla de Millora Urbana vigent, que ara s’està negociant amb el Govern espanyol, ja que és el propietari majoritari amb un 60% de titularitat, i que abasta també l’àrea dels Docs i La Meta. Tenim una opció de compra documentada i pactada amb la titularitat que es va aturar de forma acordada, a l’espera que s’adopti el nou Pla de Millora Urbana de l’Estació, per una qüestió de lleialtat entre les parts”, ha declarat. El Pla definirà els aprofitaments previstos en tot aquest sector.

Etiquetes relacionades

Url:
Embed:
Add To Technorati Add To Del.icio.us Digg This Video Add To Reddit Stubmle This Video
Parc Científic de Lleida,...
Sant Jordi 2011 - Creu del...
Vídeo Confraria Casa de...
El Lleida Juga, organitzat...
Programa d’higiene i...
Millores en diferents...
Fèlix Larrosa: “La Guia...
Lleida, a punt per a la...
Reunions virtuals dels...
El primer vol a...
Sol·licitud de l’idCAT...
Animac
Vídeo 3: Projecte CCI...
Casa de Aragón - Lleida
Parlem de la nostra gent gran
Lleida aposta per la...
Càpsules d’innovació...
La Paeria promou un oci...
La Paeria millora...
Desperta’t – Palma...


Powered By ClipBucket