Portal de Vídeos de l’Ajuntament de Lleida  

 

L’Oficina d’Atenció al Consumidor i la Junta Arbitral de Consum atén 2.483 persones
Lights off
Etiquetes: consumidor
< Aquest contingut requereix JavaScript i Macromedia Flash Player 10 o superior. Obtenir Flash

L’Oficina d’Atenció al Consumidor i la Junta Arbitral de Consum atén 2.483 persones
CanalPaeria
Vídeos: 542
Canals: CanalPaeria el 02-02-2018
Categories: Educació Lleida Promoció de la ciutat 
Reproduccions: 562
Duració: 00:02:02

L’Oficina d’Atenció al Consumidor i la Junta Arbitral de Consum atén 2.483 persones

El tinent d’alcalde i regidor de Promoció de la Ciutat, del Comerç, del Turisme i de l’Ocupació i l’Emprenedoria, Rafael Peris, ha donat a conèixer avui, amb motiu del Dia Mundial del Consumidor que se celebra demà, la Memòria de Serveis de Consum 2016 de l’Oficina Municipal d’Atenció al Consumidor i la Junta Arbitral de Consum, en què es van atendre 2.483 persones que van generar un total de 350 reclamacions relacionades amb temes de consum. Del total d’atencions ciutadanes, 1.350 han estat de manera presencial, 163 via web i 970 via telefònica.

Segons ha explicat el tinent d’alcalde i regidor responsable de Comerç i Consum, Rafael Peris, “es detecta un consumidor molt més informat, amb un perfil més crític i inconformista, a més a més d’un creixement considerable de l’ús de les noves tecnologies per a la contractació de serveis i l’adquisició de productes i serveis”. En aquest sentit, del total de consultes ciutadanes rebudes durant l’any 2016, 228 fan referència a telefònica i internet, 124 a subministraments, 62 a vehicles, 101 estan relacionades amb bancs, entitats i assegurances i 40 s’associen a habitatge, entre altres.

Telefonia i internet han estat els sectors que han rebut més reclamacions durant el 2016 amb 113, seguit per reclamacions relacionades amb subministraments d’aigua, llum o gas, 40. Els següents sectors que ha rebut més reclamacions ciutadanes han estat, per aquest ordre, habitatge i equipament de la llar, comerç electrònic, aparells electrònics i informàtica, oci, roba i calçat, vehicles, serveis bancaris i assegurances i empreses de missatgeria. Així, doncs, el sector de la telefonia, en el sentit més ampli, és el que continua acaparant el major nombre de reclamacions i sol·licituds d’arbitratge, sovint relacionades amb facturacions incorrectes, penalitzacions per portabilitat, manca de servei d’internet i qüestions relacionades amb els terminals mòbils.

Cal destacar, a més, que l’OMIC ha continuat un any més col·laborant amb el Servei Municipal de Mediació Civil entre particulars en qüestions relatives a comunitats de propietaris o per resoldre divergències entre arrendadors i arrendataris. En total es van sol·licitar i practicar 5 mediacions civils.

Etiquetes relacionades

Url:
Embed:
Add To Technorati Add To Del.icio.us Digg This Video Add To Reddit Stubmle This Video
Vídeos corresponents a la...
Programa innovador...
Sergio Dalma
20.000 nens i nenes de 73...
EBM GARGOT - CURS 2019/2020...
Incorpora amb...
Junta General de l’EMU
Resum de la primera jornada...
Ple ordinari de Març de...
6 de 9 - Saber Leer: Google...
El festival Músiques...
Ple ordinari de Juliol 2016...
Ple ordinari de Setembre de...
Ciutadania europea: drets i...
Còpia de l’idCAT...
Conviure, millor – Palma...
Piromusical Lleida 2015
Barcelona Ballet Suspended...
EBM SECÀ CURS 2019/2020...
OPEN MINDED – Palma...


Powered By ClipBucket