Portal de Vídeos de l’Ajuntament de Lleida  

 

Escola Balàfia, 50 anys
Lights off
Etiquetes: Escola Balàfia
< Aquest contingut requereix JavaScript i Macromedia Flash Player 10 o superior. Obtenir Flash

Escola Balàfia, 50 anys
educacio
Vídeos: 395
Canals: educacio el 04-05-2017
Categories: Lleida   
Reproduccions: 961
Duració: 00:03:24

Escola Balàfia, 50 anys

L’escola Balàfia de Lleida commemora enguany el 50è aniversari de la seva creació. Al BOE de l’11 de desembre de 1965 hi ha l’Ordre de creació de “l’Escola Nacional d’Ensenyament Primari com agrupació mixta de vuit unitats (tres de nens, tres de nenes i dos de párvuls)” a la barriada de Balafia. Els pavellons actuals es van anar inaugurant segons la necessitat demogràfica del barri: al 1967 el primer i al 1969 i al 1971 el segon i tercer. En aquells moments era l’única escola del barri.

L’any 1992 en què es celebrà el 25è aniversari, hi ha cursos escolars amb una matrícula de fins a 700 alumnes. La celebració d’aquest 25è aniversari amb el nom de “CP Balàfia una travessia de 25 anys” va suposar també l’inici d’una travessia cap al 50è aniversari que l’escola celebra aquest any, caracteritzada pels canvis socials, demogràfics, econòmics, culturals i pedagògics. ha estat un llarg camí que el barri i l’Escola Balàfia han anat realitzant plegats, suposant un gran repte per adaptar-se a la realitat del dia a dia.
En l’actualitat la matrícula és al voltant dels 200 alumnes, una quarta part matrícula viva. Al voltant del 92% d’alumnat són d’origen estranger i uns 21 països estan representats en el centre.

L’escola treballa la inclusió, la cohesió, la participació, la democràcia, la responsabilitat, la cultura de l’esforç, el respecte pels drets individuals i col·lectius i la tolerància entre tots els components de la comunitat educativa; la reflexió, l’esperit crític i l’acceptació d’opinions. Aquest són els pilars més significatius del projecte educatiu de l’escola.
Plans, projectes, tallers d’escriptura, de lectura, racons, treball cooperatiu, desdoblaments,... conformen el projecte educatiu i el treball diari per a què els alumnes, independentment del seu origen, de la data d’incorporació al sistema educatiu i de les necessitats familiars aconsegueixin reeixir en la seva formació acadèmica fins al final de l’escolaritat obligatòria i que esdevinguin uns bons ciutadans.

La Paeria – Ajuntament de Lleida
Url:
Embed:
Add To Technorati Add To Del.icio.us Digg This Video Add To Reddit Stubmle This Video


Powered By ClipBucket