Portal de Vídeos de l’Ajuntament de Lleida  

 

Demanada la llicència per construir les torres de La Llotja
Lights off
Etiquetes: llicencies
< Aquest contingut requereix JavaScript i Macromedia Flash Player 10 o superior. Obtenir Flash

Demanada la llicència per construir les torres de La Llotja
CanalPaeria
Vídeos: 542
Canals: CanalPaeria el 02-02-2018
Categories: Cultura Participació Promoció de la ciutat 
Reproduccions: 670
Duració: 00:02:00

Demanada la llicència per construir les torres de La Llotja

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha anunciat aquest dimecres que l’entitat bancària BBVA, que és la propietària del solar annex a la Llotja mitjançant Gescat, ha demanat la llicència per construir les dues torres que estaven previstes en el projecte inicial del complex del Palau de Congressos i Teatre de la Llotja. Ros, acompanyat de l’equip de tres arquitectes del projecte inicial presentat a concurs, Patxi Mangado, Ramon Sanabria i Ramón María Puig i dels tinents d’alcalde Fèlix Larrosa i Rafael Peris, ha presentat el projecte de construcció de les torres i ha remarcat la importància estratègica que té per l’harmonia arquitectònica de l’espai, agrupat entorn a la Llotja, d’uns 36.000 m2. Igualment ho és, ha explicat, per l’impacte econòmic que suposa, que girarà entorn a una inversió de 20 milions d’euros i que generarà una ocupació d’un mínim de 500 llocs de treball en els tres anys que aproximadament podrien durar les obres.

El paer en cap ha assegurat que, des del punt de vista de cohesió urbana, el projecte acaba un nucli de barri, a Pardinyes, que té vocació de ciutat, mantenint la coherència que es va buscar en el projecte entre la Llotja i les torres. Ros ha afirmat que “és la millor solució” que mostra la “defensa de l’interès públic”, i ha afegit que “el conjunt del projecte ho avala el 100%”, definint el que serà un dels espais plaça “més bonics de la ciutat”.

L’arquitecte navarrés Patxi Mangado ha apuntat els tres objectius amb què s’ha desenvolupat el projecte. D’una banda, els materials, l’organització i la disposició dels edificis -que miraran a la Seu Vella- tindran en compte la contextualització del paisatge, el clima i el lloc. S’utilitzaran vidres amb una textura determinada que permetrà interactuar amb el clima “canviant i suggeridor de la ciutat”. Segons ha dit, es busca donar-li una especial lleugeresa amb una base sòlida. S’instal·larà una placa metàl·lica que s’impregnarà del color del cel, perquè doni la sensació que en un embassament dur leviten les torres. D’altra banda, s’ha treballat una relació visual amb la Llotja, per oferir un projecte urbà que té en compte la urbanització de l’equipament municipal i una permeabilitat respecte al riu, sempre en els marges i els cànons d’ocupació exigits al concurs. Per últim, s’han centrat els objectius funcionals, que són els de dos edificis: de 21 plantes (planta baixa i 20 més d’alçada), que acolliran entre 120 i 200 habitatges (flexibles en funció de l’espectre social) i amb una important superfície de terrassa.

Durant l’explicació del projecte, Ramon Sanabria ha insistit en l’espai públic i urbà que sorgirà entre les torres i la Llotja, que permetrà completar aquest espai d’una manera cohesionada amb el riu de fons. “La bona arquitectura no es trasllada”, ha asseverat, i el conjunt que s’ha dissenyat està fet en el seu context, per projectar un espai de qualitat, unes torres molt referenciades a la Llotja i una millor entrada al riu des d’aquest punt.

L’alcalde ha explicat que en un any i mig podrien començar les obres, seguint els terminis que s’apliquen en el règim general de qualsevol obra. Així, un cop presentada a registre la demana de la llicència per a la construcció dels edificis, es remetrà el projecte al CNC, Centre de Negocis i Convencions –que recentment, al març, ha assumit la gestió de la Llotja- perquè a través de la comissió tècnica es validi el projecte en la línia de les especificacions que ha de seguir. Aleshores, d’acord als terminis normals de les llicència, es concedirà en uns 5 o 6 mesos, i establint diàleg amb l’equip d’arquitectes, perquè es puguin començar les obres en el marge d’un any.

Etiquetes relacionades

Url:
Embed:
Add To Technorati Add To Del.icio.us Digg This Video Add To Reddit Stubmle This Video
Homenatjats a l’acte de...
Ple ordinari de Març de...
Recepció institucional a...
Lleida Magical Party - vol...
Ple ordinari de febrer 2016...
Anònimes 11 de gener de...
Càpsules d’innovació...
La pista de gel de Lleida...
Ple ordinari de Febrer - 4a...
Acte de Cloenda +Q
Conferència de l’alcalde...
Vídeo 3: Proyecto CCI...
Lleida homenatja el...
“Lleida ha d’estar...
Els congressos PorciForum i...
Programa Reincorpora de...
Curs de fotografia als...
Ple ordinari de Juliol 2016...
Ple ordinari de Gener - 6a...
EBM BORDETA - CURS...


Powered By ClipBucket